Včeraj, 20. junija, je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol na Velenjski plaži sprejel mlajše športnike, ki so v zadnjem letu zelo uspešno nastopili na državnih prvenstvih ali na drugih primerljivih mednarodnih tekmovanjih.

Včeraj, 20. junija, je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol na Velenjski plaži sprejel mlajše športnike, ki so v zadnjem letu zelo uspešno nastopili na državnih prvenstvih ali na drugih primerljivih mednarodnih tekmovanjih. Zavedamo se, da je športni podmladek v obdobju srednje šole potrebno nenehno spodbujati in bodriti, saj je to zadnja prelomnica pred vstopom v svet športnega profesionalizma, zato smo sprejem pripravili za novo generacijo vrhunskih športnikov, ki bodo kmalu promovirali šport in Velenje na najvišjem nivoju.

Že večkrat smo izpostavili, da so športniki naši največji promotorji in v Velenju smo ponosni na športnice in športnike, ki s svojimi dosežki tako dobro predstavljajo in promovirajo Velenje v Sloveniji in širše. V lokalni skupnosti se zavedamo izjemnega pomena športne dejavnosti za zdravo, zadovoljno in kakovostno življenje. Prav s tem namenom izvajamo številne projekte, ki spodbujajo športne aktivnosti. Nenehno si prizadevamo, da v naši lokalni skupnosti ustvarjamo za športne aktivnosti in športne klube dobre pogoje. Obstoječo športno infrastrukturo poskušamo sproti posodabljati, prav tako namenjamo sredstva za nove investicije na področju športa in rekreacije. Letos jeseni se veselimo nove pridobitve – urbanega parka, ki bo zagotovo pripomogel k razvoju nove generacije mladih športnikov.
 
Sprejem je bil tudi priložnost, da smo prisluhnili predlogom mladih športnikov za nadaljnji razvoj športnih dejavnosti v našem mestu, saj zagotovo sledijo najnovejšim trendom na področju športa. Veselita nas tudi dobro sodelovanje in povezovanje športnih klubov med seboj. Poudariti pa je potrebno tudi izjemen vpliv športa in redne aktivnosti na proces odraščanja mladostnika, saj s športom pridobi občutek za zdrav način preživljanja prostega časa, zdrav način prehranjevanja, boljšo organizacijo obveznosti in dobro samopodobo.

Županov sprejem, ki smo ga pripravili v sodelovanju s Športno zvezo Velenje, je bil športno obarvan z vodnimi aktivnostmi, ki jih ponuja Klub vodnih športov Velenje na Velenjskem jezeru. Športnicam in športnikom smo podarili promocijske majice Velenje.
 
VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje