Župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič je bil v petek, 2. decembra 2022, gost pogovorne oddaje na radiu Zeleni val.

Za nami so lokalne volitve in pričenja se novo mandatno obdobje. Župan dr. Peter Verlič pa tako po treh mandatih vodenja občine, lahko rečemo zelo uspešnega, kar potrjujejo tudi rezultati volitev, občanke in občani so prepoznali njegovo preteklo delo in mu z gotovostjo zaupali še en mandat vodenja občine, vstopa že v četrti mandat. »S tega mesta še enkrat izkoriščam priliko, da se zahvalim vsem občankam in občanom, volivkam in volivcem, ki so prepoznali preteklo delo, in nenazadnje, ki so ocenili tudi program za naslednja štiri leta,« se je občankam in občanom, volivkam in volivcem ob tej priložnosti ponovno zahvalil župan.
Kot je povedal, bo že v naslednjem tednu, 7. 12., potekala ustanovna seja novega občinskega sveta. »Takrat bo pravzaprav ugasnil mandat staremu občinskemu svetu in tudi staremu županu. Ko se bodo potrdili mandati vsem novim članom in članicam občinskega sveta, ter po moji zaprisegi, pa začnemo novo 4-letno obdobje,« je povedal. Ob tej priložnosti je vsem novoizvoljenim občinskim svetnicam in svetnikom tudi čestital. »Prepričan sem, da bomo lepo sodelovali,« je dejal.

Z voditeljem Francetom Peternelom sta nato spregovorila o nekoliko daljnovidnejših projektih, ki jih lahko pričakujemo v novem mandatnem obdobju pod njegovim županovanjem, pa tudi o številnih projektih, ki so že v teku. Predvsem na cestni infrastrukturi, če pogledamo naokoli po občini Grosuplje, lahko vidimo, da se veliko dela, veliko gradi. V Grosupljem, iz Grosupljega proti Velikemu Mlačevemu, v Veliki Stari vasi, proti Veliki Ilovi Gori, pa proti Spodnji Slivnici, in še bi lahko naštevali.

»Krožišče pri Bambiču je dokončano, dokončan je tudi ta odsek ceste proti prehodu z železniško progo, zdaj pa se dela nadaljujejo naprej proti Mlačevemu. Končala se bodo s krožiščem, kolesarsko povezavo, pločnikom, razsvetljavo. Enako bo zdaj v naslednjem letu zelo pestro tudi na Adamičevi cesti, od Hoferja pa do Kovinastroja. Tako bo sedaj potrebno malo potrpeti, zaključek del je predviden do jeseni prihodnjega leta, potem pa bo mestno središče zaživelo v novi podobi,« je povedal župan.

V zadnjem delu oddaje pa je beseda tekla predvsem o dogajanju v prazničnem mesecu decembru. V Grosupljem bomo skupaj prižgali lučke, obiskal nas bo Miklavž, pozneje še Božiček. Tudi letos bodo na Adamičevi ploščadi na ogled jaslice. Župan pa nas je ob tej priložnosti povabil tudi na slavnostno sejo občinskega sveta in prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki bo v soboto, 10. 12., ob 17. uri, v Kulturnem domu Grosuplje. »Vendarle je prav, da se spomnimo, da bi lahko, če ne bi prišlo do osamosvojitve, v naši Sloveniji živeli tudi drugače,« je dejal.

Oddaji še vedno lahko prisluhnete, s klikom na zvočni posnetek oddaje, ki je na voljo spodaj.
 
Jana Roštan

VIR: Občina Grosuplje