Danes, 28. marca 2023, naša občanka Alojzija Jančar iz Št. Jurija praznuje svoj 101. rojstni dan. Prav ta dan jo je obiskal in ji ob njenem prazniku iskreno čestital tudi župan dr. Peter Verlič.

Danes, 28. marca 2023, naša občanka Alojzija Jančar iz Št. Jurija praznuje svoj 101. rojstni dan. Prav ta dan jo je obiskal in ji ob njenem prazniku iskreno čestital tudi župan dr. Peter Verlič. Z obiskom in lepimi željami se mu je pridružil tudi predsednik Društva upokojencev Grosuplje Drago Andročec.
Z gospo Alojzijo sta se srečala že lansko leto, ko je praznovala okroglih 100 let. Tudi letos ju je pričakala z nasmehom in vidno dobre volje. In kar je bilo še posebej lepo videti, zdrava. Tega sta ji tudi v naslednjem letu zaželela kar največ ter veliko zadovoljstva in prijetnih doživetij.

Kot se za tako poseben dogodek spodobi, smo nazdravili s penino. »Drugo leto pa spet,« je pripomnila gospa Alojzija. Za tem pa upihnila tudi svečke na torti in zarezala v prvi kos torte.

Kaj nam je skupaj s svojimi domačimi še zaupala? Zelo rada karta. Najraje igra Enko. »Komaj čaka, da pridemo, pa kartamo.« Rada gleda tudi televizijo. Najraje kviz VEM!, pa dokumentarne oddaje o živalih. Je pa sicer bila gospa Alojzija zelo delovna, »vsak dan na vrtu,« so nam še zaupali njeni domači.
Res prijeten obisk, naslednje leto pa, kot je dejala tudi sama, se spet srečamo.

Gospe Alojziji želimo vse najboljše.

VIR: Občina Grosuplje