Znan scenarij: polna hiša otrok in hišnih ljubljenčkov, obiski pa na poti? Brez skrbi, imamo rešitev. Roomba Combo j7+_Hardwood Floor Roomba Combo j7+_Hands Free Roomba Combo j7_Mop Extended Side Roomba Combo j7+ Object Avoidance Roomba Combo j7+_In Home Prikimajte, če vam je znan naslednji scenarij. Polna hiša otrok, razmetane igrače, povsod dlake hišnih ljubljenčkov, obiski pa pridejo čez eno uro. Izjemno stresna situacija.

 Prikimajte, če vam je znan naslednji scenarij. Polna hiša otrok, razmetane igrače, povsod dlake hišnih ljubljenčkov, obiski pa pridejo čez eno uro. Izjemno stresna situacija. Kako hitro pospraviti, ne da bi si pri tem populili vseh las? Enostavno - vklopite robotski sesalnik, ki bo celotno težaško delo opravil namesto vas. In če želite resnično zanesljivega, izberite enega od modelov iRobot Roomba, ki jih danes, na dan ČRNEGA PETKA ter v naslednjih nekaj dnevih lahko dobite precej ugodneje.
Verjemite, robotski sesalnik dela prave čudeže. Ne samo, da počisti tla, ampak tudi "spodbudi" otroke, da pospravijo igrače, ki ležijo naokrog. Navsezadnje ne želijo ostati brez njih oziroma jih reševati iz "želodčka" sesalnika.
Sesalniki, ki vedo kaj vidijo
Velja pa na tem mestu posebej izpostaviti dva igračam prijazna modela proizvajalca iRobot, in sicer Roomba j7 in Roomba Combo j7. Opremljena sta namreč z naprednim navigacijskim sistemom PrecisionVision, ki je podprt z umetno inteligenco. V praksi to pomeni, da s pomočjo spredaj vgrajene kamere zazna in prepozna raznorazne ovire na svoji čistilni poti, med drugim tudi igrače, kable in "nezgode" hišnih ljubljenčkov, in jih zaobide ter nanje s sliko prek aplikacije opozori lastnika. Sesalnika sicer prepoznata že več kot 80 predmetov, tako da jima lahko mirne duše zaupate samostojno čiščenje.
In prav v tem se skriva bistvo robotskih sesalnikov. Dober robotski sesalnik vam bo precej olajšal dan in prihranil kar nekaj časa. Če se samo navežemo na začetku omenjeni scenarij - imate malo časa, da vse pripravite za obiske in medtem, ko sesalniku zaukažete čiščenje tal, lahko vi skočite v trgovino po zadnje nujne stvari za pogostitev ali postorite kakšne druge opravke. Takšnih scenarijev je seveda še veliko več. Na primer, ko zjutraj odidete v službo, ko ste z družino na potovanju, ali ko si privoščite večerni trening. Ni razloga, da vas ne bi pričakal čist dom, ko se vrnete in robotski sesalniki vam to omogočajo. Robotskim sesalnikom Roomba vse to in še več lahko zaukažete tudi na daljavo prek aplikacije, kjer je shranjen tudi tloris vašega doma.
Poskrbite, da bo vaš dom zdravo okolje
Pa še ena pomembna stvar. Če sesate vsak dan oziroma vsaj večkrat na teden, boste živeli v veliko bolj zdravem okolju. Na tleh, še posebej v preprogah, se hitro naberejo smeti, še posebej, če imate kakšno domačo žival. Dlaka, prhljaj, odmrla koža in iztrebki pršic lahko hitro botrujejo nastanku bakterij in s tem povzročanju zdravstvenih težav, zlasti alergij. Da ne omenjamo tudi dobrobiti za sama tla, ki z bolj pogostim čiščenjem ostanejo dalj časa sveža in sijoča. In v resnici je le malo potrebno, da to idejo uresničimo. Z ročnim sesalnikom se najbrž tega podviga ob ostalih obveznostih res ne boste uspeli lotiti tako pogosto, roko na srce verjetno ne več kot enkrat na teden, robotski sesalnik pa to naredi namesto vas kolikorkrat boste želeli.
Na tem področju ponovno izstopajo sesalniki iRobot Roomba, saj vsebujejo filtre, ki zadržijo do 99 % prahu, plesni, živalskih delcev in ostalih alergenov v velikost do 1 mikrona (0,001 milimetra). Pohvalijo pa se tudi s tehnologijo Dirt Detect s katero se še bolj osredotočijo na čiščenje tam, kjer zazna, da je največ umazanije.
4 najbolj pogosti alergeni v vašem domu
Dlaka hišnih ljubljenčkov - sama dlaka ni alergena, so pa alergene pasja slina, seč in prhljaj. Vse našteto se lahko nabira tudi na dlaki, ki jo hišni ljubljenčki puščajo povsod, zato je lahko problematična.
Pršice - mikroskopski pajkovci, ki jih s prostim očesom ne vidimo, se pravzaprav hranijo z odmrlimi kožnimi celicami. Živijo v posteljnini, kavčih, preprogah in ostalih mestih, kjer se nabira prah.
Cvetni prah - običajno je cveti prah večja grožnja na proste, ampak lahko v spomladanskih mesecih, ko rastline najbolj cvetijo, prizadene ljudi tudi v domovih. Lahko ga prinesete na oblačilih ali pa ga proizvedejo sobne rastline. Zato je spomladi pogosto sesanje še bolj pomembno!
Plesen - težava mnogih domov, ki lahko povzroči alergijski rinitis in druge kronične bolezni ter imunološke težave. Kleti, kopalnice, kuhinje in pralnice so znane po tem, da skrivajo spore plesni, krive pa so lahko tudi nekatere sobne rastline.
Ne pozabite tal tudi pomiti
Najboljša možnost je seveda, da tla ob sesanju tudi redno pomivate. K sreči danes poznamo tudi avtomatske rešitve za to nadležno opravilo. Robotski pomivalec Braava jet m6 na primer s svojim natančnim razpršilnikom odlično poskrbi tudi za lepljive madeže in kuhinjsko maščobo, tehnologija Imprint Smart pa vam omogoča nadzor nad tem, katere sobe naj pobriše in kdaj naj jih pobriše. Pri tem se odlično razume z robotskimi sesalniki Roomba, kar pomeni, da lahko uskladite njihovo delovanja - ko Roomba zaključi s sesanjem, se Braava samodejno odpravi na pomivanje.
Za tiste, ki imate malce manj prostora doma, ali pa ne želite kupovati dveh čistilnih naprav, pa je odlična rešitev že omenjen kombinirani sesalnik Roomba Combo j7. Ta je najnovejši v liniji izdelkov iRobot in zna tako sesati kot pomivati. Poleg tega, da se lahko pohvali z napredno tehnologijo navigacije in zmogljivega sesanja, ga odlikuje še edinstveni sistem dvižne pomivalne krpe. Za razliko od drugih kombiniranih robotskih sesalnikov Roomba j7 pomivalno krpo pospravi na svoj "hrbet", kadar je ne uporablja. Na ta način tako prepreči mokro zmešnjavo na preprogah.
Čiščenje čistilca ... odločite se za lahko pot
Ne glede na to, kako samostojen je robotski sesalnik, pa velja pri izboru upoštevati še nekaj. Čiščenje samega sesalnik. Pravi užitek je gledati, ko sesalnik sam počisti vaš dom. A nič kaj zabavno se ni potem lotiti njegovega čiščenja. Zapleteni lasje v krtače na podvozju in praznjenje koškov za smeti niso najbolj prijetno opravilo na tem svetu.
A pri podjetju iRobot so mislili tudi na ta del uporabe. Zato so svoje sesalnike opremili z gumijastimi krtačami iz katerih je enostavno odstraniti lase, pralnimi koški, ki jih je enostavno pomiti, in, modele z oznako "+", s samodejno čistilnimi polnilnimi postajami. Slednje delujejo tako, da iz koška sesalnik, najsi bo to Roomba i3+, Roomba i7+, Roomba j7+, ali Roomba s9+, posesajo smeti iz koška v vrečko. To pomeni, da se z njim parktično res ne rabite nič ukvarjati, le zamenjate vrečko v postaji vsakih nekaj tednov, ko se popolnoma napolni.

VIR: o-sta