Skupno je na treh lokacijah nameščenih 80 solarnih panelov z močjo 28,08 kW.

Skupno je na treh lokacijah nameščenih 80 solarnih panelov z močjo 28,08 kW. Letna proizvodnja energije iz teh panelov znaša 32,23 MWh, objekti pa so zasnovani tako, da so skoraj v celoti samooskrbni.

Objekti so zasnovani tako, da so skoraj v celoti samooskrbni, kar pomeni, da za svoje delovanje porabijo minimalno količino energije iz zunanjih virov.
Trajnostni turizem Mateja in Manuele v Jeruzalemu v Slovenskih goricah
Matej in Manuela sta v Jeruzalemu v Slovenskih goricah združila svojo strast do narave in trajnostnega turizma. Njuna vizija je bila ustvariti prostor, kjer se gostje lahko povežejo z naravo in hkrati uživajo v udobnih, trajnostno naravnanih turističnih objektih. S tem sta želela prispevati k boljši prihodnosti za naš planet. Turistične objekte sta Matej in Manuela opremila z recikliranim lesom, kar je le ena od mnogih trajnostnih odločitev, ki sta jih sprejela. Njuno zavezo k trajnosti pa je še dodatno okrepila sončna elektrarna GEN-I Sonce. Ta elektrarna omogoča, da so objekti skoraj v celoti samooskrbni z energijo, kar pomeni znaten prihranek pri energiji.

Postavitev sončnih elektrarn
Sončne elektrarne so postavljene na turističnih objektih na treh različnih lokacijah. Skupno so namestili 80 solarnih panelov z močjo 28,08 kW. in letno proizvodnjo energije 32,23 MWh. S sončnimi elektrarnami Matej in Manuela znatno prihranita pri stroških energije. Objekti so zasnovani tako, da so skoraj v celoti samooskrbni, kar pomeni, da za svoje delovanje porabijo minimalno količino energije iz zunanjih virov. S tem prispevata k zmanjšanju ogljičnega odtisa in spodbujata trajnostne prakse v turizmu. Projekt Mateja in Manuele v Jeruzalemu v Slovenskih goricah je odličen primer, kako se lahko strast do narave in trajnostnega turizma združita v uspešno poslovno zgodbo. S svojo predanostjo trajnosti in inovativnimi rešitvami sta ustvarila prostor, kjer se gostje lahko povežejo z naravo in hkrati uživajo v vseh prednostih trajnostne vizije.

VIR - https://www.nas-stik.si/