V oddaji Dobro jutro novi napovedovalki vremena

Priljubljena jutranja televizijska oddaja Dobro jutro na TV Slovenija se ves čas plemeniti. Letos praznuje 20 ustvarjalnih let, ob vstopu v poletje pa nam predstavlja dve novi napovedovalki vremena – Zalo Žnidaršič in Danico Lovenjak.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
27. maj 2022 ob 08:07
Ljubljana - RTV SLO


Zala Žnidaršič z mladostno sproščenostjo in Danica Lovenjak z modrostmi - tako nam vreme približata novi voditeljici vremenskih napovedi v oddaji Dobro jutro. Foto: Jan Vasilijevič

Zalo Žnidaršič je ekipa oddaje Dobro jutro s pomočjo gledalcev izbrala na avdiciji, na katero je bilo prijavljenih skoraj 40 kandidatov za to vlogo. Je 20-letna študentka 2. letnika medijskih in komunikacijskih študij na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.



Zala Žnidaršič, nova napovedovalka vremena v oddaji Dobro jutro. Foto: Jan Vasilijevič

»S kamero se šele spoznavava in počasi privajava druga na drugo. Iz oddaje v oddajo pa sem pred kamero bolj sproščena in bolj uživam. Zapomnila si bom besede voditeljice oddaje Mojce Mavec, ki me je pozdravila na avdicijski oddaji in dejala, da je delo na televiziji nekaj posebnega in da te kamera prevzame in zasvoji – mislim, da počasi spoznavam, kaj mi je želela s tem sporočiti,« pravi mlada voditeljica Zala Žnidaršič, ki želi napovedi vremena dodati nekaj mladostne sproščenosti in pozitivne energije za dober začetek dneva.

Danica Lovenjak pa ni novinka pred kamerami. Vreme je namreč napovedovala že na drugih televizijah.



Danica Lovenjak; pri napovedovanju vremena se počuti prijetno. Foto: Jan Vasilijevič

»Delo pred kamero me veseli in navdaja z dobrim občutkom. Ko ljudje prižgejo televizor, lahko pridem v njihov dom, zato je ta vizualni medij bolj oseben in intimen.
Prijetno je napovedati lepo vreme, še bolj pomembno pa se mi zdi posvariti pred slabim vremenom. Vremensko napoved vedno začinim s pregovori iz ljudskih izročil, ki so zakladnica modrosti, a smo jih v hitrem tempu sodobnega življenja pozabili. Z jutranjo modrostjo naših prednikov nas opomnim, da se je pomembno vrniti k koreninam preproste kmečke logike in malo bolj prisluhniti naravi. Moja misija je opravljena in moj občutek dobrega dela izpopolnjen, ko prijetno podam osnovne dnevne informacije, hkrati pa zanetim kakšen miselni tok pri gledalcu, ki se vrne v čas babičinih modrosti in preprostejšega, mnogokrat bolj prijetnega življenja,« pravi Danica Lovenjak.

Dnevne vremenske obete nam simpatični voditeljici rubrike Vreme izmenično predstavljata vsako jutro okoli 7.30. Dnevno sveža oddaja Dobro jutro je na sporedu vsako jutro ob 7. uri na TV SLO 1, živo vse do 8. julija, v nadaljevanju poletja pa z izborom najbolj odmevnih vsebin te sezone.


Vir fotografij: Jan Vasilijevič