Stavba na Roški cesti 12 naj bi bila zgrajena v letu 1932, z njo pa je upravljala takratna Samoupravna stanovanjska skupnost Občine Kočevje. Ker se stavba nahaja poleg Gasilske zveze Kočevje

Katja G. 

Stavba na Roški cesti 12 naj bi bila zgrajena v letu 1932, z njo pa je upravljala takratna Samoupravna stanovanjska skupnost Občine Kočevje. Ker se stavba nahaja poleg Gasilske zveze Kočevje, v stanovanjih prebivajo oziroma so prebivali stanovalci, ki so bili ali so aktivno vključeni intervencijska gasilska reševanja. V nadstropju in mansardi je namreč urejenih pet stanovanj, v pritličju pa je poslovni prostor.
Stavba je bila doslej deležna le tekočih vzdrževalnih del, zato je Občina že dalj časa načrtovala tudi večjo prenovo. V letošnjem letu sta tako oba etažna lastnika s koordinacijo upravnika stavbe Recinko dosegla dogovor, da so se na strehi in dimnikih opravila nujna obnovitvena dela, da se je preprečilo zamakanje. Ta dela so bila zaključena konec septembra.
V oktobru so se začela še obnovitvena dela na fasadi, ki zajema tudi podometno ureditev kablov, zamenjavo okenskih polic in žlebov. Občina Kočevje bo fasado prenovila v stanovanjskih etažah, katerih je tudi lastnik, v ta namen pa so zagotovljena sredstva v višini dobrih 33.000 evrov. Prenova stavbe bo doprinesla tudi k lepši podobi tega dela mesta.

PR: Občina Kočevje