Novartis v Sloveniji je ponovno prejel zlato nacionalno priznanje za inovacijo, ki jo podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije. To priznanje je priznanje za dolgoletna prizadevanja podjetja, da s svojimi inovacijami izboljša dostopnost bioloških zdravil za paciente po vsem svetu.

Ljubljana, 11. september 2024 – Novartis v Sloveniji je ponovno prejel zlato nacionalno priznanje za inovacijo, ki jo podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije. To priznanje je priznanje za dolgoletna prizadevanja podjetja, da s svojimi inovacijami izboljša dostopnost bioloških zdravil za paciente po vsem svetu. Razvita tehnologija omogoča hitrejši prehod zdravil iz raziskovalne faze v fazo proizvodnje, kar je ključno za zagotavljanje hitrejšega in učinkovitejšega zdravljenja.


Tehnološki preboj v bioloških zdravilih
Prejeta nagrada poudarja tehnološki preboj, ki ga je doseglo podjetje Novartis v Sloveniji. Njihova nova tehnologija omogoča učinkovito odstranjevanje proteinskih nečistot iz bioloških zdravil, kar bistveno izboljšuje njihovo varnost in učinkovitost. To pomeni, da bodo pacienti hitreje dobili dostop do novih terapij, ki bodo izboljšale kakovost njihovega življenja. Aleksander Krajnc, raziskovalec ekspert v Razvoju bioloških zdravil Mengeš v Novartisu, je izpostavil, da je ta inovacija rezultat dolgoletnega dela in sodelovanja med strokovnjaki podjetja ter partnerji iz raziskovalnih institucij.

Partnerstvo za napredek v znanosti
Nagrajena tehnologija je plod sodelovanja med Novartisovimi strokovnjaki iz Slovenije, Avstrije in Švice ter raziskovalci iz slovenskih izobraževalno-raziskovalnih institucij. Špela Jalen, direktorica Razvoja bioloških zdravil v Mengšu, je poudarila pomen tega sodelovanja: »Naš uspeh temelji na močnih partnerstvih z raziskovalnimi institucijami. Skupaj ustvarjamo rešitve, ki so ne le inovativne, temveč tudi dostopne pacientom po vsem svetu, kar pomembno prispeva k reševanju zdravstvenih izzivov današnjega časa.«

Inovativnost kot temelj uspeha
Inovacije so srce Novartisovega delovanja. Podjetje se nenehno trudi, da s svojimi inovacijami izboljšuje življenje ljudi po vsem svetu. Petra Štefanič Anderluh, generalna direktorica Novartisa d.o.o., je ob prejemu priznanja povedala: »Zlato nacionalno priznanje za inovacije je dokaz naše zavezanosti k odličnosti. Smo ponosni na naše ekipe, ki s svojo strastjo do znanja in napredka ustvarjajo preboje, ki spreminjajo življenja pacientov po vsem svetu.«

Uredništvo