"Vlade se morajo nehati truditi upravljati z umetno inteligenco kot celoto in se namesto tega osredotočiti na urejanje primerov uporabe," pravi minister za umetno inteligenco Združenih Arabskih Emiratov.

"Vlade se morajo nehati truditi upravljati z umetno inteligenco kot celoto in se namesto tega osredotočiti na urejanje primerov uporabe," pravi minister za umetno inteligenco Združenih Arabskih Emiratov.

DUBAI, Združeni arabski emirati--(BUSINESS WIRE)-- Minister za umetno inteligenco Združenih Arabskih Emiratov je v sredo pozval države, naj dosežejo soglasje o upravljanju umetne inteligence prej kot pri Pariškem sporazumu, ki se je oblikoval in začel veljati šele po več letih.

Njegova ekscelenca Omar Al Olama, državni minister Združenih Arabskih Emiratov za umetno inteligenco, digitalno gospodarstvo in aplikacije za delo na daljavo, je na skupščini za generativno umetno inteligenco v Dubaju dejal, da države potrebujejo nov pristop k upravljanju umetne inteligence.
"Menim, da je trenutna svetovna razprava o upravljanju umetne inteligence brezpredmetna. Namesto da poskušamo upravljati tehnologijo, lahko upravljamo primere uporabe," je dejal.

Med skupščino - na kateri je bilo priča več kot 2000 udeležencem iz velikih tehnoloških podjetij in svetovalnih podjetij, kot so Microsoft, Deloitte, PwC, IBM - je Dubai Future Foundation ustanovila Dubai Generative AI Alliance, novo zavezništvo tehnoloških podjetij, ki bo Dubaju pomagalo pospešiti uvajanje novih tehnologij in zgraditi eno najnaprednejših in najučinkovitejših tehnološko podprtih vlad na svetu.

Khalfan Belhoul, izvršni direktor družbe DFF, je pozval podjetja in inovatorje, naj se pridružijo zavezništvu, ki se bo osredotočilo na razvoj inovativnih tehnoloških pilotov z izkoriščanjem umetne inteligence, metaverse in Web3.

Dubajska vlada je uvedla tudi "Dubai AI", digitalni mestni strežnik, ki ga poganja generativna umetna inteligenca. Mestna digitalna platforma bo prebivalcem in obiskovalcem ponujala celovite informacije in storitve s področja zdravja, poslovanja in izobraževanja. V skupščini je bilo slišati, da bo to spremenilo vladne storitve.
Na skupščini so slišali tudi, da bi lahko svetovni bančni sektor od razcveta generativne umetne inteligence pridobil kar 400 milijard ameriških dolarjev.
Globalna platforma je prisluhnila strokovnjakom iz mednarodnih tehnoloških korporacij in svetovalnih podjetij. PwC pravi, da je avtomatizacija na delovnem mestu neizbežna, saj bo generativna umetna inteligenca v naslednjih 18-20 mesecih verjetno lahko v velikem obsegu izvajala vsakodnevna opravila, kot so rezervacije letov in avtonomno generiranje poročil.

Vodilni digitalni strokovnjak družbe Deloitte je dejal, da bodo imeli od generativne umetne inteligence največ koristi jedrska fuzija, podnebni ukrepi in odkrivanje zdravil, industrijski in farmacevtski sektor pa sta med tistimi, ki se bodo najhitreje prilagodili nastajajoči tehnologiji.
Adel Al Redha, operativni direktor družbe Emirates, je dejal, da bo letalska družba do novembra "omogočila kabinskemu osebju, da uporabi [generativno umetno inteligenco] z zagotavljanjem usposabljanja za kompleksne modele".

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53604113/en

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

VIR: 
Business Wire