Letošnja velika prostovoljska čistilna akcija Očistimo Kočevsko 2023 je uspešno zaključena. Delavci Komunale Kočevje na terenu pobirajo še zadnje vreče in kupe odpadkov.

Letošnja velika prostovoljska čistilna akcija Očistimo Kočevsko 2023 je uspešno zaključena. Delavci Komunale Kočevje na terenu pobirajo še zadnje vreče in kupe odpadkov. Žal teh tudi letos ni malo, še vedno je precej divjih odlagališč v gozdu, vse več smeti pa je ob prometnih cestah in poteh.
 
Po prvih ocenah je v več dneh čistilne akcije sodelovalo okoli 1600 prostovoljk in prostovoljcev iz narave pa je bilo odstranjenih okoli 20 ton odpadkov. To je še enkrat več kot v lanskem letu! V vseh čistilnih akcijah (od leta 2008 do danes) smo tako iz narave odstranili okoli 627 ton odpadkov, ki so bili nato s strani Komunale Kočevje ustrezno odstranjeni.
 
Iskrena hvala vsem, ki ste sodelovali. Skupaj smo naredili nekaj dobrega za naravo, zase in prihodnje generacije. Izjemno pomembno pa je, da ves čas opozarjamo na ustrezno odlaganje odpadkov in obsodimo vsako nepravilno ravnanje. Hkrati pa ne pozabimo, da je najboljše, če odpadek sploh ne nastane. 

VIR: Občina Kočevje