Na 19. seji Občinskega sveta Občine Grosuplje, ki je potekala v sredo, 5. oktobra 2022, so občinske svetnice in svetniki soglasno sprejeli Odlok o nagradah Občine Grosuplje mladim za izjemne dosežke.

Sprejet Odlok o nagradah Občine Grosuplje mladim za izjemne dosežke


Občina Grosuplje želi na podlagi predlaganega Odloka izkazati naklonjen odnos do znanja kot pomembne in cenjene vrednote na lokalnem nivoju. Prav tako želi na ta način pridobiti nabor nadarjenih, prizadevnih in družbeno aktivnih mladih občanov, ki lahko v prihodnje s svojim znanjem pomembno sooblikujejo utrip lokalne skupnosti.

Klasifikacija in višina denarnih nagrad za izjemne dosežke je naslednja:
  1. Za nagrajeno znanstvenoraziskovalno, umetniško ali drugo delo na državni ali mednarodni ravni, za Prešernovo nagrado in za naziv Diamantni maturant prejmejo denarno nagrado v višini 1.000 EUR.
  2. Za prvo, drugo ali tretje mesto na evropskih/mednarodnih tekmovanjih iz znanja, raziskovanja, umetnosti ali športa prejmejo denarno nagrado v višini 700 EUR.
  3. Za raziskovalno, umetniško ali drugo delo, objavljeno v strokovni publikaciji, ki je dobilo pozitivno strokovno kritiko, oziroma je bilo predstavljeno na mednarodni razstavi, koncertu ali festivalu ali za naziv Zlati maturant prejmejo denarno nagrado v višini 500 EUR.

Vlagatelj bo pravico do nagrade uveljavljal z e-vlogo, ki bo dostopna na spletni strani Občine Grosuplje.

Znanje, ustvarjalnost in talent so pomembne in cenjene družbene vrednote, zato je njihovo nagrajevanje v interesu Občine Grosuplje.
Za morebitna dodatna vprašanja o pogojih in vsebini odloka se lahko zainteresirani obrnete na Klavdijo Mehle, mag. upr. ved (01-7888-788 ali klavdija.mehle@grosuplje.si).

Klavdija Mehle

PR: Občina Grosuplje