V nedeljo, 24. septembra 2023, ob 19.30 Zbor Slovenske filharmonije pod vodstvom izvrstne dirigentke Jerice Bukovec vstopa v novo sezono PVC abonmaja.

Za navdih
V nedeljo, 24. septembra 2023, ob 19.30 Zbor Slovenske filharmonije pod vodstvom izvrstne dirigentke Jerice Bukovec vstopa v novo sezono PVC abonmaja. Na prvem koncertnem večeru bodo skladbe nemških skladateljev dopolnila dela treh slovenskih skladateljic - Nine Šenk, Nane Forte in Tadeje Vulc.
Dvorana Marjana Kozine, Slovenska filharmonija
Predkoncertni pogovor ob 18.30

Zbor Slovenske filharmonije
Instrumentalni ansambel Slovenske filharmonije
Jerica Bukovec dirigentka
Tomaž Sevšek orgle

Spored:
Carl Friedrich Christian Fasch: Missa à 16 voci
Felix Mendelssohn Bartholdy: Adspice Domine Nina Šenk: To hold eternity*
Nana Forte: En ego campana

Tadeja Vulc: Epilog
*Prva izvedba

Dirigentka Jerica Bukovec je diplomantka ljubljanske Akademije za glasbo, nato je študirala zborovsko dirigiranje pri Danu-Olofu Stenlundu v Malmöju in študij nadaljevala na Kraljevi akademiji za glasbo v Stockholmu, kjer je magistrirala iz zborovskega dirigiranja v razredu Andersa Ebyja in se pri njem še izpopolnjevala. Na Švedskem je vodila sestav šestnajstih poklicnih pevcev, Komorni zbor KFUM, Stockholmski komorni in moški zbor ter Stockholmski študentski zbor. Snemala in nastopala je tudi z radijskima zboroma iz Stockholma in Berlina ter s Komornim zborom Stuttgart. Štiri leta je bila dirigentka Komornega zbora Ave in z njim nastopila v Vokalnem abonmaju Slovenske filharmonije, med letoma 2015 in 2021 pa dirigentka Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič Univerze v Ljubljani. Sodelovala je s Komornim zborom RTV Slovenija, Slovenskim otroškim zborom in ansamblom za sodobno glasbo MD7, s Slovenskim komornim glasbenim gledališčem je izvedla komorno opero Pavla Mihelčiča Božji delec. Leta 2009 je v Ljubljani na tekmovanju združenja Europa Cantat za mlade zborovske dirigente osvojila tretje mesto, bila naslednje leto v Stockholmu finalistka dirigentskega tekmovanja Erica Ericsona, na zborovskem tekmovanju v Riminiju pa je leta 2016 prejela nagrado za najboljšega dirigenta tekmovanja. Od jeseni 2018 je stalna gostujoča dirigentka Zbora Slovenske filharmonije.