Pomurski sejem bo od 20. do 25. avgusta letos praznoval častitljivo, 60. obletnico Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA in s tem tudi svoj 60. jubilej.

Šest desetletij negovanja najboljših tradicij, kakovosti in inovativnosti bo najprej obeležil s strokovnimi ocenjevanji kakovosti, ki se pričenjajo prav danes z ocenjevanjem svežega mesa. Medalje ocenjevanj kakovosti bodo letos še svetlejše, objektivno merilo kakovosti in najboljši vodnik potrošnikom pri nakupu izdelkov.

43. mednarodno ocenjevanje mesa in mesnih izdelkov bo potekalo 18. in 20. maja v prostorih Biotehniške fakultete v Ljubljani. Ocenjevalna komisija pod predsedstvom prof.dr. Lee Demšar bo ocenila 119 vzorcev svežega mesa, ki jih je prijavilo 20 podjetij iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške. Ocenjevanje mesnih izdelkov bo prvemu delu ocenjevanja sledilo 22. junija na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni.
 
26. mednarodno ocenjevanje sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod bo potekalo v Gornji Radgoni 25. maja, 36. mednarodno ocenjevanje mleka in mlečnih izdelkov od 31. maja do 3. junija ter ocenjevanje 39. Slovenski oskar za embalažo 3. junija. 

48. odprto državno ocenjevanje vin “Vino Slovenija Gornja Radgona” in 12. odprto državno ocenjevanje BIO vin bosta na sporedu od 11. do 15. julija. V tem terminu pa bo potekalo tudi 3. mednarodno ocenjevanje medenih pijač.

21. ocenjevanje medu z mednarodno udeležbo in 2. ocenjevanje izdelkov iz čebeljih pridelkov bo v Gornji Radgoni 3. avgusta. Tik pred odprtjem jubilejnega sejma AGRA pa bo 18. in 19. avgusta 2022 potekalo še jubilejno, 40. mednarodno ocenjevanje kmetijske mehanizacije in opreme.

PR: pomurski sejem