Celje, 25. oktober 2023 - Z objavo razpisa za prijavo raziskovalnih nalog Komisije Mladi za Celje se začenja 46. raziskovalno leto.

Celje, 25. oktober 2023 - Z objavo razpisa za prijavo raziskovalnih nalog Komisije Mladi za Celje se začenja 46. raziskovalno leto.

Raziskovanje mladih je del projekta Mladi za Celje, ki je prvi tovrstni projekt sistematičnega in načrtnega spodbujanja raziskovalnega dela mladih v tem delu Slovenije in je primer dobre prakse, ki so mu sledile številne tovrstne pobude po vsej Sloveniji. Učenci in dijaki iz celjskih osnovnih in srednjih šol ter nekaterih pridruženih občin vsako leto pripravijo med 120 in 150 raziskovalnih nalog, ki dosegajo izvrstne rezultate tudi na državnem srečanju mladih raziskovalcev.
V začetku meseca oktobra je Komisija Mladi za Celje objavila javni razpis za šolsko leto 2023/2024. Letos je predloge za teme raziskovalnih nalog, s katerimi naslavlja izzive Mestne občine Celje, prvič podala tudi občinska uprava.

Rok za oddajo predprijav raziskovalnih nalog je 17. november 2023. Občinski srečanji, na katerih bodo mladi predstavili svoje raziskovalne dosežke, bosta 20. marca 2024 za osnovne šole ter 27. marca 2024 za srednje šole.

Vsem sodelujočim raziskovalcem in njihovim mentorjem želimo uspešno raziskovalno leto in se zelo veselimo raziskovalnih nalog.

VIR: MOC