Oddaja Glasbeni abonma se vrača na Radio Koper

Oddaja Glasbeni abonma se vrača na Radio Koper

Kot znanilec pomladi se na valove Radia Koper vrača oddaja Glasbeni abonma. Prinašala bo vzdušje s koncertnih prizorišč različnih zvrsti znotraj klasične in zborovske glasbe. Prisluhnete ji lahko vsak četrtek ob 20. uri ali poiščete med podkasti.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
22. marec 2024 ob 10.10
Ljubljana - RTV SLO


Glasbeni abonma bo potekal iz koprskega radijskega studia Hendrix. Na sporedu bo vsak četrtek, najdete pa ga tudi med podkasti. Foto: arhiv Radia Koper

Oddaja bo predstavljala mlade, obetavne glasbenike in njihovo navdihujoče delo ter seveda vse drugo, kar se dogaja na koncertnih odrih Primorske. Spremljala bo uspehe glasbenih tekmovanj, festivalska dogajanja in koncertne cikle. Povezovala bo glasbenike, organizatorje in poslušalce, občasno pa bo odprla vrata Studia Hendrix za živa muziciranja v radijskem etru.

»Zelo sem vesel, da se na naše frekvence vsak četrtek vrača oddaja, ki zapisuje in predstavlja glasbene zgodbe in njene ustvarjalce. Od vrhunskih domačih in tujih umetnikov pa do tistih, ki z ohranjanjem tradicionalnih oblik slovenske kulturne dediščine bogatijo naš vsakdan. In v tej raznolikosti bo gotovo prav vsak lahko našel nekaj zase,« pravi odgovorni urednik Radia Koper mag. Andrej Šavko.

Oddaja Glasbeni abonma ni nova. Zvesti poslušalci Radia Koper jo poznajo vrsto let v uredništvu glasbenih urednic Lee Hedžet, Tatjane Gregorič in Branke Kljun ter drugih sodelavk. Od konca zadnje sezone junija lani je imela oddaja krajše obdobje mirovanja. Zdaj se z novimi močmi vrača tako v radijski program kot v Studio Hendrix Radia Koper. Za vsebino bo skrbela urednica mag. Simona Moličnik, glasbenoprodukcijska ekipa pa bo pripravljala koncertne in arhivske posnetke.

Glede na to, da pomlad prinaša tudi tradicionalni pevski festival Primorska poje, je prva oddaja 21. marca poslušalkam in poslušalcem odprla pot do izbranih posnetkov letošnje pevske manifestacije. Primorska resnično poje, na tej in na oni strani meje. Kar 210 pevskih sestavov nastopa v letošnji pomladi in poje več kot 3000 grl.

Ob tem pa mladi nizajo uspehe na tekmovanju TEMSIG, v Kopru teče vokalno instrumentalni cikel Simfonic Voices in Društvo prijateljev glasbe v Kopru nudi številne koncerte mladih glasbenikov, v Novi Gorici nizajo koncerte v ciklu Grajske harmonije …

Izbrani koncerti bodo s pogovori, komentarji, s predstavitvami nastopajočih ter izvedene glasbe v odlični zvočni produkciji predvajani v oddaji Glasbeni abonma vsak četrtek ob 20.uri, na spletni strani Radia Koper in na podkastih.