Predsednik stranke je Jože Hribar, ki od ustanovitve stranke v letu 2018 do danes opravlja različne funkcije.


naše velenje.JPG 82.83 KB

 
Predsednik stranke je Jože Hribar, ki od ustanovitve stranke v letu 2018 do danes opravlja različne funkcije. Je član organov sveta MOV (mestna občina Velenje), komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, komisija za priprave statuta občine, poslovnika sveta in pravna vprašanja. Izredno zavzet za izboljšanje lokalne skupnosti in bivanja. Tuje mu ni niti zavzemanje za dobrodelnost.

Ravno pred kratkim je stranka NAŠE VELENJE v tisk poslala majice, ki jih ljudje ob prejemu naravnost obožujejo ter podelila zaenkrat že kar ogromno kap, dva prejemnika sta bila celo iz tujine. Trenutno se lahko pohvalijo tudi z naraščajočim številom ogledov na družbenih omrežjih in iz dneva v dan prejemajo vse več sledilcev. 

21.6.2022 je potekala 26. redna seja MOV, kjer so se dotaknili trenutno najpomembnejših in spornih vprašanj.

Dotaknili so se težave, ki zadeva odvoz odpadkov. V Velenju bi se z naslednjim mesecem začela podražitev odvoza odpadkov. Cena odvoza bi bila 0,50€ po osebi na en zabojnik odpadkov, kar glede na količino odpadkov in število oseb v gospodinjstvu položnice dvigne visoko. Stranka Naše Velenje se tukaj zavzema, da do te podražitve ne bi prišlo. Menijo, da gre za odvoz surovin, saj občani in občanke Velenja odpadke ločujejo. Zavzemajo se, da bi bil odvoz odpadkov cenejši in ne dražji. Mnenje, da gre za nepotrebno podražitev, katero MOV upravičuje z posledico podražitve energentov na račun vojne v Ukrajini, ostro zavračajo z argumentom, da MOV podpira sebi ljubega zasebnika PUP že 15 let in gre za nehigiensko podražitev odvoza odpadkov v prid sebi ljubim zasebnikom. 

Omenjen pilotni projekt štirinajst dnevnega zaprtja Rudarske ceste skozi mestno središče je ideja, ki je izpadla izredno slabo. Odziv občanov in občank je bil zelo oster. MOV zatrjuje, da je zaprtje ceste bilo predvideno že 5-6 let nazaj. Stranka NAŠE VELENJE se strinja, da zaprtje Rudarske ceste deluje pozitivno za okolje in pešce vendar ne tudi do voznikov, ki se vozijo v službo. Predlog, ki bi ga želela stranka podati je, da zaprtja Rudarske ceste ne bo in je nesmiselno dokler se ne uredi obvoznica, saj so se časovne izgube zaradi zaprtja gibale od 30-45minut. Rudarska torej ostaja odprta zaradi razbremenitve cest do izgradnje obvoznice.

Predlog podan za Cesto Talcev Velenje je razširitev, saj je trenutno pločnik širši od cestišča. Seveda so okrog te ceste, ki je prav tako zaradi dostav obremenjena okoli tudi trgovine, do katerih ljudje oteženo dostopajo zaradi ustavljanja prometa, kadar pripelje avtobus ali tovorno vozilo.Projekt VISTA, kjer se organizirajo prireditve stranka pohvali v smislu organizacije in dogajanja. Kritika pa naslavlja težavo v samem projektu, ki je slabo izpeljan v smislu funkcionalnosti. Pri prvem dežju je nevarnost izpostavljenosti elektriki, ki lahko še koga ubije. Težava je neupoštevanje stroke nastopajočih, ki so prostor za oder želeli urediti funkcionalno. Tako prostor za nastop nima ozadja in zvok ob vetru do težave pride do izraza, ga duši. V stranki NAŠE VELENJE menijo, da se da to popraviti. VISTA ima razgledno točko, ki je zelo aktualna vendar ne dopušča dostopa invalidom, dvigala ni. Ob dežju je teren dostopa do razgledne točke drseč in nevaren. 

Jože Hribar se pohvali tudi z zavzemanjem za dobrodelnost, kjer poudari, da za razliko MOV denarja ne daje iz proračunskih sredstev temveč iz lastnega žepa. Trenutno v stranki NAŠE VELENJE zbirajo sredstva in zamaški za malega MILOŠA, ki je resno hudo bolan in mu primanjkuje sredstev za zdravljenje. Sam Jože Hribar se je odrekel zadnji sejnini in jo namenil za malega MILOŠA. Andrej Kmetič in Jože sta se odrekla celotnemu honorarju za nastop, ki sta ga vsak zase izvedla v času tega zbiranja, ki še vedno teče. Lokacija zbiranja zamaškov je na PITSTOP-u, ki je odprt 24 ur, kar omogoča dostop za prinašanje zamaškov vsakomur, ki želi pomagati. Kadar ima kdo težavo pripeljati zamaške, se organizirajo in jih sami prevzamejo. 

28.6.2022 je potekala 27. redna seja MOV in pogovor je tokrat tekel o novih zadevah, ki so vredne omembe. 

ZZZS je ukinil delovno terapijo na domu. Gre za še eno zdravstveno napako in to v času, ko nas vladajoča stranka SD, prepričuje, da bo uredila zdravstvo in bomo prišli do specialista v 30 dneh. Namesto tega ob nedeljah v Velenjskem zdravstvenem domu včasih ni niti dežurnega zdravnika. 

Z ogromnim ponosom so odprli pločnik v Šentilju. Resnica je, da je investicija tukaj na pol končana, ter da pločnik še dolgo v celoti ne bo zgrajen. Stranka NAŠE VELENJE izpostavlja, da gre za predvolilno asfaltiranje.

MOV še vedno zavrača uvajanje participativnega proračuna. Po drugi strani pa stranka SD trdi, da ga že izvajajo po krajevnih skupnostih, kot Koalicijo z občani. Dejansko vsi skupaj izkoriščajo svoj prevladujoči položaj. Kompletna občinska uprava, nagovarja (v sicer bolj kot ne praznih dvoranah) ljudi, ki so v večini že tako in tako simpatizerji stranke SD. 

Omenjeno zeleno preobrazbo komunalnega podjetja, ki jo načrtujejo, bodo plačali uporabniki: torej občani. Direktor Škarja pa je za prihodnost napovedal negativno poslovanje. Občina bo še vedno subvencionirala ogrevanje, z drugimi besedami, z denarjem OBČANOV, namesto, da bi ta denar namenili lastni toplarni. Župan Dermol trdi, da je v Velenju 2x večja poraba toplotne energije kot v Mariboru. Če je to res, so sami krivi. Zakaj so zahtevali namestitev števcev, na radiatorje, sedaj pa jih nihče ne odčitava, komunala pa spet obračunava pavšal. Občani so kupili števce, pri montaži pa so vsem navrtali radiatorje. Podobno se je zgodilo pred leti, ko so nas pozivali, da varčujemo z vodo. Naenkrat pa se je podražila, ker je poraba padla in je komunala imela izgubo. NAŠE VELENJE se zavzema, da toplotno energijo spet redno odčitavajo pošteno po porabi in ne po pavšalu in bo poraba spet manjša.

Omenili so nove fasade, ki privarčujejo do 20% toplotne energije. Res je. Ampak se to na položnici za ogrevanje nikomur ne pozna. Še več, stanovalci v večini novo fasado plačujejo več let, ker je to draga investicija. 

Komunala še vedno ne omogoča odklopa od daljinskega ogrevanja.

Oddaja o tem bo tekla 12.07.2022 na VTV ob 20:30 uri.

PR Stranka Naše Velenje