V teh dneh v Velenju gostimo uslužbence uprave Občine Lukavac, z namenom izmenjave izkušenj z delom Uprave Mestne občine Velenje. Seznanili so se z našimi uspešnimi projekti, ki jih želijo prenesti v lokalno okolje in izboljšati kakovost življenja svojih prebivalcev.

V teh dneh v Velenju gostimo uslužbence uprave Občine Lukavac, z namenom izmenjave izkušenj z delom Uprave Mestne občine Velenje. Seznanili so se z našimi uspešnimi projekti, ki jih želijo prenesti v lokalno okolje in izboljšati kakovost življenja svojih prebivalcev. Ker je Lukavac premogovno mesto, se tudi sami soočajo z izzivi prestrukturiranja, ki jih nosi prihodnje obdobje.
 
Listino o prijateljstvu in sodelovanju med Mestno občino Velenje in mestom Lukavac iz Bosne in Hercegovine smo podpisali leta 2007. Mesti imata veliko skupnih točk in sodelujeta na različnih področjih. Skupaj želimo oblikovati in izvajati projekte, ki bodo pomembno prispevali k razvoju lokalnih skupnosti, predvsem na področjih kulture, športa, mladine, znanosti, turizma in zelene tranzicije.
 
Gosti so se podrobneje seznanili z delovanjem občinske uprave, Skupne občinske uprave SAŠA regije in tudi z delovanjem javnih zavodov. Obiskali so Festival Velenje, Galerijo Velenje, Muzej Velenje, SAŠA inkubator, Športno rekreacijski center Rdeča dvorana Velenje in Zavod za turizem Šaleške doline.
Goste je navdušil edinstveni Pikin festival, z zanimanjem so si ogledali zbirke Muzeja Velenje, s predstavniki Zavoda za turizem Šaleške doline pa so si ogledali park z razgledom Vista, ki velja za največji prireditveni prostor v Sloveniji. 
Ker se sami soočajo s težavo pitne vode v mestu, sta jim bili zelo zanimivi centralna čistilna naprava Šaleške doline in naprava za pripravo pitne vode Grmov vrh.
 
Z veseljem sprejmemo goste iz prijateljskih in partnerskih mest, saj se zavedamo, da nas različnost bogati, sodelovanje pa krepi.
 
VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje