Maribor, 26.5.22 – približuje se prvi vikend v juniju in tisti, ki nam šport veliko pomeni, vemo, da je ta vikend že po tradiciji rezerviran za športanje.

Športna zveza Maribor tudi letos pripravlja številne aktivnosti  v okviru Športnega vikenda Maribora. Letos bo prireditev potekala že 32-ič, dogajanje pa bo 4. in 5.6.  razporejeno po različnih športnih prizoriščih v mestu.  

Na Pohorju bo tako tudi letos potekal Olimpijski pohod (nedelja, 5.6. med 9.00 in 14.00), v okviru katerega  bodo udeležence na cilju čakale tudi super nagrade. Dan prej, v soboto 4.6., se bo po Pohorju mogoče podati  tudi na turo z električnimi kolesi (kolesarski izlet z električnimi kolesi Belvi - Šumik – Ruška koča – Belvi), s  štartom ob 9.30. Na in pod Pohorjem pa bodo potekale tudi številne druge aktivnosti, od tekov, pohodov do  spretnostnih poligonov in drugega.  

Poleg Pohorja se lahko športa željni udeležijo tudi aktivnosti na drugih prizoriščih: BMX proga, fitnes centri  Bodifit, Plesna šola Vibe, VK DEM, ŠD Elektro …  

Vsi, ki bi se želeli udeležiti katere od aktivnosti na programu 32. Športnega vikenda Maribora, si lahko celoten  program ogledajo na spletni strani www.gibajmaribor.si, gibanje in rekreacija pa sta seveda tudi letos osnovni  motiv organizacije celotnega dogajanja. 

________________________ 

Pred dogodkom bomo organizirali tudi novinarsko konferenco, ki bo potekala v Ljudskem vrtu  (južna ploščad, pisarne OFEM). Konferenca bo v torek, 31.5.2022 ob 11.00. Vljudno vabljeni! 

PR: ZŠM