Podjetje Wolt spreminja plačilni model za dostavljavce, ki bo med drugim upošteval ocenjeno razdaljo poti, ne več zgolj zračne razdalje.

Ljubljana, 20. februarja - Novi model bo obenem v prihodnosti omogočal, da se pri zaslužku upoštevajo tudi drugi dejavniki, kot so vreme, vrsta poti in naročila ter dostopnost lokacije, so sporočili iz podjetja.

"Vsa plačila za razdaljo bodo od zdaj torej temeljila na ocenjeni razdalji poti, ki bo izračunana samodejno v sistemu na podlagi aplikacije OpenStreetMaps, in ne več na zračni razdalji," so sporočili iz Wolta. Kot so dodali, bodo uvedli tudi plačilo razdalje do prevzema, kar pomeni, da bodo dostavljavci plačani za pot, ki jo prevozijo med lokacijo sprejema naloge in lokacijo prevzema naročila.

Novi model bo po njihovih navedbah v prihodnosti omogočal, da se pri zaslužku upoštevajo tudi drugi dejavniki, kot je dosegljivost lokacije stranke in restavracije ali trgovine, kakšni so pogoji za parkiranje, kakšna je pot (hribovita, poteka čez mostove, okoli gozdnih območjih), kakšno je vreme, kakšno je naročilo (večje ali manjše) ter vrsta plačila (gotovinsko naročilo).

Prav tako bo novi model dostavljavcem olajšal zavrnitev naročila. "V njem bodo vnaprej videli, koliko bodo zaslužili za opravljeno nalogo, tako da se bodo lahko tudi na podlagi tega odločili, ali jo želijo sprejeti," so pojasnili v Woltu.

Dostavljavcem bo na voljo tudi poenostavljena stran za prikaz izplačil, ki bo povzela vse opravljene naloge. Prikaz bo vseboval skupno plačilo za nalogo, ki vključuje osnovno plačilo za nalogo, plačilo za skupno razdaljo ter morebitne posebne dodatke (na primer dodatek za gotovinsko naročilo ali velika naročila), so še zapisali.

"Razumemo, da je uvajanje vsake nove spremembe proces, zato smo svojim dostavnim partnerjem za čim enostavnejši prehod ves čas na voljo. Verjamemo, da bodo prilagojen plačilni model dobro sprejeli, saj v primerjavi s prejšnjim prinaša nove prednosti, hkrati pa ohranja povprečni urni zaslužek," je zapisal direktor podjetja Wolt Slovenija Clemens Brugger.

Tehnološko podjetje Wolt s sedežem v Helsinkih je bilo ustanovljeno leta 2014, leta 2022 pa je moči združil s podjetjem DoorDash. DoorDash danes deluje v 27 državah, od tega jih 23 deluje pod blagovno znamko Wolt. V Sloveniji Wolt deluje od septembra 2019 in je prisoten v 14 mestih.

VIR: Krog STA