Na sinočnji seji je izolski občinski svet v drugem branju sprejel predlog Odloka o lokalnem turističnem vodenju na območju občin Piran, Izola, Koper in Ankaran, ki so ga v prvi obravnavi potrdili občinski sveti vseh ątirih občin ter je bil predhodno usklajen tudi z lokalnimi turističnimi organizacijami in občinskimi upravami.

Izola, 20. oktober 2023 – Na sinočnji seji je izolski občinski svet v drugem branju sprejel predlog Odloka o lokalnem turističnem vodenju na območju občin Piran, Izola, Koper in Ankaran, ki so ga v prvi obravnavi potrdili občinski sveti vseh ątirih občin ter je bil predhodno usklajen tudi z lokalnimi turističnimi organizacijami in občinskimi upravami.
 
Zatem je občinski svet v prvi obravnavi sprejel predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega vzgojno izobraľevalnega zavoda Vrtec Mavrica. Ustanovitveni akt je uskladil s spremembami zakonskih predpisov. Obenem je predvidel, da se poleg veljavnih programov predąolske vzgoje vrtcu omogoči izvajanje prilagojenega programa za otroke s posebnimi potrebami in da se odločanje o cenah programov predąolske vzgoje v vrtcih z ľupana prenese na občinski svet.
 
V okviru ravnanja z nepremičnim premoľenjem Občine Izola je občinski svet med drugim potrdil nakup in menjavo nepremičnin za komunalno opremljanje ©areda.
 
Iztok ©kerlič, direktor Javnega zavoda za spodbujanje podjetniątva in razvojne projekte Občine Izola, je svetnikom  predstavil ąest Interregovih projektov, ki jih je zavod pripravil v letoąnjem letu v skupni vrednosti 1,3 milijona evrov EU sredstev. Zavod ima v pripravi ąe ąest projektov v vrednosti 5,6 milijona evrov EU sredstev za razvoj regij. V letih 2024 - 2027 si Občina Izola obeta najmanj sedem milijonov evrov EU sredstev iz različnih virov za razvojne projekte na področju digitalizacije, trajnostnih virov in mobilnosti. Svetniki so ©kerličevo delo pohvalili.   
 
Nazadnje je občinski svet potrdil predloge Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

VIR: Občina Izol