Pisateljico smo vprašali, če je ali bo imela kakšno dobrodelno akcijo za ogrožene skupine v tem tednu?

Pisateljico smo vprašali, če je ali bo imela kakšno dobrodelno akcijo za ogrožene skupine v tem tednu?

Pisateljica Kosmač je za naš spletni medij odgovorila:

» Oblačila, obuvala in tekstilni izdelki  povzročajo onesnaževanje vode, izpuste toplogrednih plinov in polnjenje odlagališč odpadkov. Sama odlagam nenošena ali stara oblačila v kontejnerje Tekstilka ali Humane. Eden izmed pametnih načinov recikliranja oblačil in obutve so trgovine z rabljenimi oblačili.  

V prvem nadstropju TCB ( Trgovskega centra Bled) med barom in zlatarno stoji trgovinica rabljenih oblačil, ki je svoja vrata odprla pred kratkim. V trgovini s prikupnim srčast o- okrašenim imenom Welcome se kar tare obiskovalcev od jutra do večera. Lastnik podjetja Limini odpira lokal tudi ob nedeljah. Trgovina nudi vse vrste poletnih oblačil za otroke, ženske in moške. Oblačila so čista in lepo ohranjena. Prodaja se tudi nakit, torbice in pa ne nošeno starinsko spodnje perilo iz šestdesetih, sedemdesetih in osemdesetih, ki je zapakirano. Včasih se mi zdi, da so tovrstne trgovine mesta, podobna babičinemu podstrešju, kjer se lahko najdejo pravi zakladi preteklosti.

 Lastnik trgovine je podaril lahkotna oblačila živahnih barv za otroke, dame in gospode. V kratkem bom te obleke predala naprej«.

 V uredništvu smo veseli, da bo pisateljica nekoga razveselila z oblačili. Vsem bralcem pa želimo,  prijetno dobrodošlico v bližajoči poletni se čas. 

VIR: Nina Kosmač