PREMIERA 22. AVGUST NA HBO MAX

 
     
 
Ljubljana, 6. maj 2022
 
Nova HBO serija „Zmajeva hiša“ (House of the Dragon) bo premierno predvajana 22. avgusta na streaming platformi HBO Max in HBO kanalu. Že zdaj pa si lahko ogledamo novi teaser napovednik, kot tudi posterje z glavnimi liki serije.
 
Serija z 10 epizodami temelji na knjigi „Ogenj in kri“ Georgea R.R. Martina. Odvija se 200 let pred dogodki iz „Igre prestolov“ in prinaša zgodbo o Hiši Targaryen.
 
V glavnih vlogah so Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel i Rhys Ifans. Ostatak glumačke ekipe čine Milly Alcock, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Emily Carey, Harry Collett, Ryan Corr, Tom Glynn-Carney, Jefferson Hall, David Horovitch, Wil Johnson, John Macmillan, Graham McTavish, Ewan Mitchell, Theo Nate, Matthew Needham, Bill Paterson, Phia Saban, Gavin Spokes in Savannah Steyn.
 
George R.R. Martin je eden od avtorjev in izvršnih producentov, skupaj z Ryanom Condalom (hkrati tudi scenarist) in Miguelom Sapochnikom, ki je hkrati tudi režiser. Scenaristka in izvršna producentka je Sara Hess, ostali izvršni producenti pa so Jocelyn Diaz, Vince Gerardis in Ron Schmidt. Režiserki sta Clare Kilner in Geeta V. Patel, režiser in izvršni koproducent pa je Greg Yaitanes.
 
OPISI LIKOV
 
Paddy Considine kot kralj Viserys Targaryen, ki so ga lordi Westerosa izbrali za naslednika kralja Jaehaerysa Targaryena na Velikem svetu v Harrenhalu. Všečen, topel in dostojen Viserys, želi samo nadaljevati dedkovo dediščino. Toda dobri ljudje niso nujno dobri kralji.
Matt Smith kot princ Daemon Targaryen je mlajši brat kralja Viserysa in prestolonaslednik. Daemon je bojevnik in zmajev jezdec brez primere, poln prave zmajeve krvi. Toda pregovor pravi, da vsakič, ko se Targaryen rodi, bogovi vržejo kovanec...
 
Olivia Cooke kot Alicent Hightower je hči Otta Hightowerja in najbolj očarljiva ženska v vseh sedmih kraljestvih. Vzgojena v Rdeči utrdbi, blizu kralja in njegovega ožjega kroga, je polna milosti in politične bistrosti.
 
Emma D’Arcy kot princesa Rhaenyra Targaryen je kraljeva najstarejša hči čiste valyrianske krvi, pa tudi jezdec zmaja. Mnogi bi rekli, da se je rodila z vsem ... vendar se ni rodila kot moški.
 
Steve Toussaint kot Lord Corlys Velaryon, “Morska kača”, Lord hiše Velaryon, Valyrianske krvi stare kot hiša Targaryen. Kot “Morska kača”, najbolj znani morski pustolovec v zgodovini Westerosa, ki je zgradil svojo hišo v bogastvo, večje od Lannisterjev, z največjo mornarico na svetu.
 
Eve Best kot princesa Rhaenys Targaryen, jezdec zmajev in žena lorda Corlysa Velaryona, "Kraljica, ki nikoli ni bila". Na Velikem svetu so jo preskočili, ker so imeli raje njenega bratranca Viserysa – zgolj zato, ker je bil moški.
 
Fabien Frankel kot Sir Criston Cole, Dornskega porekla, sin hlapca lorda Blackhavena. Cole nima pravice do naslova ali zemlje, ima le svojo čast in nadnaravne sposobnosti z mečem.
 
Sonoya Mizuno kot Mysaria, ki je v Westeros prišla praznih rok, večkrat prodana kot se spomni. Lahko bi se predala, a namesto tega je postala najbolj zanesljiva in najbolj neverjetna zaveznica princa Daemona Targaryena, prestolonaslednika.
 
Rhys Ifans kot Otto Hightower. Kraljeva roka, Sir Otto, zvesto služi tako kralju kot kraljestvu. Kot vidi, je največja grožnja kraljestva kraljev brat Daemon in njegova vloga prestolonaslednika.

PR: HBO Adria