Z včerajšnjim dnem je vodenje družbe ZPO Celje prevzela Breda Obrez Preskar, ki jo je nadzorni svet družbe za direktorico imenoval konec lanskega septembra.

Celje, 2. februar 2024 - Z včerajšnjim dnem je vodenje družbe ZPO Celje prevzela Breda Obrez Preskar, ki jo je nadzorni svet družbe za direktorico imenoval konec lanskega septembra.
Breda Obrez Preskar je kot izvršna direktorica vrsto let uspešno vodila družbo Celjski sejem, zadnjih nekaj let pa je delovala kot direktorica Občinske uprave Občine Slovenske Konjice. S svojimi bogatimi izkušnjami bo zagotovo pomembno prispevala k uspešnosti poslovanja družbe ZPO Celje, ki upravlja s parkirišči, športnimi ter turističnimi objekti v Mestni občini Celje (Drsališče v Mestnem parku, dvorani Golovec in Zlatorog, Kegljišče Golovec, Letno kopališče, Zimsko kopališče Golovec, Nogometni stadion Olimp, Nogometni stadion Z'dežele, Celjska koča, Športni center Skalna klet, ŠRC Šmartinsko jezero).

"Prizadevala si bom za dobro sodelovanje in odprt dialog z različnimi deležniki, v prvi vrsti z našimi uporabniki, seveda pa tudi z lokalno skupnostjo. Razvojne prioritete so povezane s tem, kako zagotavljati dobre možnosti za razvoj področij, na katerih delujemo. Ker smo upravljalec največjih športnih objektov, bo seveda zelo pomembno odgovorno in učinkovito upravljanje le teh. Priložnosti vidim tudi v digitalizaciji, sploh v primeru Centralke, ki na eni strani omogoča boljšo uporabniško izkušnjo, na drugi strani pa večjo transparentnost, preglednost in učinkovitost. Verjamem, da bomo tudi v prihodnje pomagali sooblikovati športno in turistično ponudbo v mestu. Pred nami je tudi nova finančna perspektiva, ki bo lahko služila kot osnova za razvoj. Veliko objektov bo namreč treba energetsko sanirati in jih prilagoditi zahtevam trajnostnega prehoda in okoljske odpornosti," je dejala Breda Obrez Preskar, ki bo vlogo direktorice opravljala v prihodnjem štiriletnem mandatu.

"Družba ZPO Celje nosi eno izmed osrednjih vlog na področju športa, turizma in omogočanja raznolikih možnosti za kakovostno preživljanje prostega časa. Prav tako se z uveljavljanjem Centralke vse bolj pozicionira na področju trajnostne mobilnosti. Nova direktorica Breda Obrez Preskar prinaša bogate izkušnje, vodstvene sposobnosti in trdno vizijo za posodobitev poslovanja družbe. Veselim se sodelovanja z njo, saj so javna podjetja in javni zavodi zelo pomemben gradnik pri uresničevanju naše vizije razvoja Celja," je dodal župan Mestne občine Celje Matija Kovač.

Ivanu Pfeiferju, ki je družbo vodil doslej, se zahvaljujemo za predano delo in mu želimo vse dobro v novem življenjskem obdobju.

VIR: MOC