V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije smo zadovoljni, da je vlada prisluhnila naši zahtevi, da se cene pogonskih goriv ponovno regulira.

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije smo zadovoljni, da je vlada prisluhnila naši zahtevi, da se cene pogonskih goriv ponovno regulira. V OZS in sekciji za promet pri OZS smo namreč minuli petek posvarili, da se bodo zaradi visokih cen goriva in ostalih energentov izdelki in storitve dražili še naprej, če vlada ne bo ukrepala.

Predsednik OZS Branko Meh pa je med drugim tudi pojasnil, da obstaja bojazen, da bi bili zaradi manjše kupne moči prebivalstva primorani odpuščati v malem gospodarstvu. »Povpraševanja po naših izdelkih in storitvah bo manj, kar pomeni, da ne bo dovolj dela za vse. Zato je nujno, da vlada priskoči na pomoč, tako pri regulaciji cen goriva kot tudi na trgu energentov, saj je Ukrajina napovedala ustavitev tranzita tretjine ruskega plina v Evropo,« še dodaja Meh.

Vlada je tako včeraj določila najvišjo ceno 95-oktanskega bencina in dizla. Maloprodajna cena neosvinčenega 95-oktanskega bencina na bencinskih servisih od danes ne sme preseči 1,560 evra za liter, najvišja dovoljena cena za liter dizla pa je 1,668 evra. Najvišjo veleprodajno ceno neosvinčenega 95-oktanskega bencina je vlada na včerajšnji dopisni seji določila pri 1,540 evra. Za liter dizla je cena v veleprodaji regulirana pri 1,648 evra. Ukrep bo trajal tri mesece, torej do vključno 10. avgusta.
Več o zahtevi OZS in sekcije za promet najdete na: OZS in prevozniki pozivajo vlado k ponovni regulaciji cen goriva.

PR OZS