Bliža se BUMfest 16, edini mednarodni tolkalni festival, ki v Sloveniji vztraja že od leta 2007. Hvala, da ste vselej z nami, tako ali drugače. Tudi letos bo zanimivo!

Bliža se BUMfest 16, edini mednarodni tolkalni festival, ki v Sloveniji vztraja že od leta 2007. Hvala, da ste vselej z nami, tako ali drugače. Tudi letos bo zanimivo!

KDO NASTOPA?
Louie's Cage Percussion – Avstrija
Zagotovo najbolj vroča avstrijska skupina zadnjih 5 let. Inovativna, ustvarjalna, zabavna. To bo nastop za otvoritev festivala. Pred njimi bodo za kratko oder zasedli tolkalci GŠ Nazarje, ki so bili močno poplavljeni v avgustovskih poplavah. V predprodaji 13 eur.

Simantra Grupo de Percussão - Portugalska
Prvič gostimo tolkalce s Portugalske. Z glasbenega vidika bo to najbolj klasično tolkalno naravnan koncert, torej še bolj primeren za tiste glasbene sladokusce, ki želijo nekaj več od tolkalnega koncerta :) Tudi pred njimi bodo nastopili mladi tolkalci iz GŠ Novo mesto! V predprodaji 13 eur.


Slovenski tolkalni projekt – Slovenija 
SToP bo tudi tokrat odigral nedeljsko, družinsko matinejo, ki je zastavljena lahkotno, tako, da na svoj račun pridejo celotne družine. Prav zato je začetek ob 11h dopoldne! Tudi vstopnice so oblikovane družinsko. 
V predprodaji 10 eur na osebo!

VSTOPNICE: na TICu Žalec ali: https://zkst-zalec.kupikarto.si/

Ambasador letošnjega BUMfesta je Peter Poles!

URNIK - BUMfest 16, Žalec, 19-21. januar 2024

Petek, 19.1.2024 ob 10h
Matineja za šole: Louie's Cage Percussion – Avstrija
Petek, 19.1.2024 ob 18h
Otvoritev festivala in večerni koncert z gosti in presenečenji
Louie's Cage Percussion - Avstrija
Predskupina: Tolkalna skupina Nazarje - Slovenija
Sobota, 20.1.2024 ob 18h

Simantra Grupo de Percussão - Portugalska + gostje Glasbene delavnice
Predskupina: Muvaruvagruva – Novo Mesto
Nedelja, 21.1.2024 ob 10h
Družinski koncert SToP – Slovenski tolkalni projekt – Slovenija
KAKO je bilo lani?

GLASBENE DELAVNICE:

Urnik glasbenih delavnic:
Sobota, 20.1. 24
09:00 - Louie's Cage Percussion – Igranje z zvenečimi cevmi »Boomwhackers /
10:00 – Nejc Boškovič – Bone - Kako skrbeti za bobne in tolkala/  10:45 – Goran Moskovski – Igranje latinsko - ameriških tolkal /  11:45 – Simantra Grupo de Percussão – Ritem z odpadki in rezervnimi deli /Kdor bo sodeloval, bo lahko zvečer v zaključni točki nastopil s skupino na glavnem odru! 12:40 – Gorazd Markovič - Kako izdelati Cajon doma / prijave obvezne! na mail bumfest1@gmail.com
Cena za to delavnico je 99 eur, v ceno je vštet material, vodenje in Cajon, ki ga odnesete s seboj domov! Delavnica traja min. 2h 17:00 – Franci Krevh – tolkalni krog – delavnica v živo 

VIR: Bumfest