V prilogi in nadaljevanju delim najave za TV program Viasat Explore v preostanku marca 2024.

Top Guns: V osrčju britanskega vojnega letalstva
Premierno od četrtka, 28. marca, ob 22.00
Dokumentarna serija spremlja moške in ženske v prvih bojnih linijah na sedežu RAF (Royal Air Force) Lossiemouth, oporišča kraljevega letalstva na severu Škotske, kjer so doma bliskoviti bombniki in pomorska patruljna letala. Serija nas popelje v osrčje pilotskih kabin, pristajalnih stez in samega oporišča, od koder spremljamo ekipe, ki branijo britansko nebo pred grožnjami. Ne glede na to, ali gre za nadzor zračnega prostora zveze NATO nad vzhodno Evopo, patruljiranje po Severnem morju v lovu na sumljive ruske vojaške ladje ali za boj proti Daešu na Bližnjem vzhodu, iz prvih vrst spremljamo dogajanje in zakulisje fronte ter odkrivamo, kakšno je resnično življenje vojaškega osebja v samem srcu obrambe Združenega kraljestva.
 
Prekletstvo pokojnika in izgubljeno špansko zlato
Premierno od nedelje, 24. marca, ob 21.00
Kru Williams Pitt, Adam Palmer, Taylor Starr in njen oče raziskujejo zahrbtni pacifiški severozahod. Na poti se spopadajo z divjim vremenom, strmim terenom in smrtonosnim prekletstvom, medtem ko skušajo najti legendarni izgubljeni rudnik zlata. Časa imajo malo, saj je zima pred vrati. Od skritih jam do španskih rudarskih artefaktov; od starodavnih zemljevidov do skrivnostnih napisov in od ledeniških grobišč do starih zapuščenih rudnikov skozi epizode sledimo ekipi med odkrivanjem in preučevanjem novih sledi, zaradi katerih hodijo po neverjetnih, nepredvidljivih poteh. Ekipa mora uporabiti vse svoje edinstvene sposobnosti in jih povezati z neverjetno novo tehnologijo, da bi lahko raziskovala na nekaterih najbolj divjih in razgibanih terenih Severne Amerike ter razkrila skrivnosti pod površjem.
 
Tematski blok: Lov na zlato
Vsako popoldne od petka, 29. marca, do ponedeljka, 1. aprila
Marca na kanalu Viasat Explore odkrivajte vznemirljivost rudarjenja zlata in draguljev. Pridružite se akciji v družbi ekip oddaje 'Avstralski lovci na zlato' - ene najljubših serij na našem kanalu, ki upodablja nenehna prizadevanja lokalnih iskalcev zlata v osrčju Avstralije ... Občutite vse večjo napetost v oddaji 'Avstralski lovci na zlato: SOS rudnik', kjer izkušeni strokovnjaki rešujejo rudarske polomije; pridružite se neustrašnim strokovnjakom pri iskanju Slumachovega rudnika zlata v oddaji 'Prekletstvo pokojnika in izgubljeno špansko zlato' ter spremljajte avstralska podjetja, ki se podajo na lov na safirje v oddaji 'Avstralski lovci na dragulje'.

VIR: Grayling