Program Viasat Explore ljubiteljem ribolova predstavlja popolnoma novo oddajo

Ljubljana, 8. maj 2023 - Ribič-popotnik Ali Hamidi, ki je zaslovel z oddajo Monster Carp, in njegov dolgoletni prijatelj, nekdanji profesionalni nogometaš in navdušen ribič Bobby Zamora, se v novi štiridelni seriji programa Viasat Explore, Velika ribiška pustolovščina, ki bo premierno predvajana v soboto, 13. maja, ob 21.00, odpravita na ribolovno turnejo po Britanskih otokih. Dvojec potuje na najbolj znane in najlepše ribolovne točke v Britaniji, na poti pa si postavljata težke ribiške naloge. Serija vsebuje vse – akcijo, druženje, smeh, ribiške nasvete in celo kuharske lekcije ob obali!

V uvodni epizodi turneje se odpravita do skritega dragulja, jezera v Shropshiru, kjer živi nekaj največjih navadnih koreseljev v Britaniji, ki so zelo blizu rekordnim 2,2 kilogramom. Ali in Bobby imata le 24 ur časa, da ulovita največjega koreselja v njunem življenju – pritisk je velik. Ali lahko oba dosežeta cilj enega kilograma, kolikor bi morala tehtati ta miniaturna pošast? Fanta se nato odpravita v znane ribolovne vode – na Avenijo. Največji krapi tod tehtajo več kot neverjetnih 27,2 kilograma! Med njunim sedemdnevnim postankom Ali za uslugo prosi kuharja z dvema Michelinovima zvezdicama in znanega lovca na krape Daniela Clifforda. Ali želi, da Daniel nauči Bobbyja [človeški stroj za uživanje hrane], kako odlično skuhati na samem bregu, in upajmo, da bo končno nehal stokati, kako lačen je!


V drugi epizodi se Ali in Bobby odpravita na odprto morje ob obali kraja Ilfracombe v Devonu, kjer lovita prave pošastne morske pse! Nato se podata od obale v notranjost dežele ter odpotujeta v Norfolk, kjer skušata ujeti največjega britanskega sladkovodnega plenilca – morskega soma in pa kraljevega krapa. Daniel še enkrat obišče fante, da bi nadaljeval s svojim poučevanjem o »lovljenju z obale«. V tretjem delu serije se Ali in Bobby odpravita v Nottinghamshire, da bi lovila ribe ob mogočni reki Trent. Zadata si nalogo, da bi ujela ribo grbo, katere teža bi se merila z dvomestnimi številkami, in to le v 48 urah. V naslednjem delu pustolovščine Ali Bobbyju zaveže oči in ga odpelje na strogo zaupno lokacijo. Samo en človek tukaj lovi ribe in ima informacije o tem jezeru – njegove identitete pa ne smemo razkriti. Po divjih 24 urah na lokacijo pretihotapijo kuharja Daniela, ki fantoma pripravi tekmovanje v kuhanju piščančjega karija katsu.


V zadnji etapi Velike ribiške pustolovščine se Ali in Bobby odpravita do osamljenega jezera v Essexu, kjer domujejo postrvi. Preskusita se v umetnosti muharjenja, saj želita ujeti štiri različne vrste postrvi, ki prebivajo tam. Nazadnje se odpravita v eno najboljših britanskih voda za lovljenje krapov, Grenville v Cambridgeshiru, zasebni sindikat z norimi zalogami krapov, ki tehtajo tudi več kot 27 kg. To je res akcijski finale z obilico pošastnih krapov!


Od obale do podeželja, serija Velika ribiška pustolovščina obljublja zabavo, strokovno znanje o ribolovu, kuharske lekcije ter veliko največjih in najboljših britanskih rib! Serija bo premierno predvajana na programu Viasat Explore ob sobotah ob 21.00, od 13. maja dalje.


Več fotografij: Images – Dropbox 
Napovednik v štirih formatih: Viasat Schedules powered by Pawa.tv  
Več o kanalu Viasat Nature: www.viasatnature.si 
Viasat Nature Facebook stran: https://www.facebook.com/ViasatNatureSI 

VIR: GRAYLING