v nedeljo, 11. junija, bo ob 11. uri v Festivalni dvorani v Ljubljani, potekala zaključna prireditev izobraževalnega projekta Vesela šola, na kateri bodo državni prvaki prejeli zlata priznanja.

Ljubljana, 5. junij 2023 v nedeljo, 11. junija, bo ob 11. uri v Festivalni dvorani v Ljubljani, potekala zaključna prireditev izobraževalnega projekta Vesela šola, na kateri bodo državni prvaki prejeli zlata priznanja. Na letošnjem šolskem tekmovanju, ki je potekalo 8. 3. 2023, je sodelovalo več tisoč tekmovalcev od 4. do 9. razreda, sledilo je državno tekmovanje, na katerem je 88 tekmovalcev uspelo doseči najvišje število točk, kar jim je prineslo naziv veselošolski prvaki. Pri pripravah na tekmovanje je sodelovalo 659 mentoric in mentorjev iz 463 prijavljenih šol.

Vabljeni na dogodek, na katerem boste lahko v živo spoznali letošnje nagrajence. Prireditev bo povezoval Boštjan Gorenc – Pižama, za glasbeni del bo poskrbela Maraaya, med podeljevalci pa bodo Nik Škrlec, Jure Henigman, Tina Vrbnjak, Vesna Ponorac, Ana Mačič Kotnik.  

O Veseli šoli
Vesela šola je izobraževalni projekt, v katerem osnovnošolci od 4. do 9. razreda na hudomušen in igriv način širijo svoje splošno znanje, spoznavajo različna zanimiva področja; tudi nekatera, ki niso vključena v učni načrt za osnovnošolce. Tematske niti se stekajo v tekmovanje, ki se ga lahko udeležijo vsi učenci, tudi slepi in slabovidni in učenci v prilagojenem programu. Vsebine so raznovrstne in vezane na aktualne teme današnjega časa.  Vesela šola deluje pod okriljem Mladinske knjige že od leta 1968. Izhaja kot samostojna priloga revije Pil, na spletnem portalu http://www.veselasola.net/ pa je v obliki interaktivnih učnih poti dosegljiva vsakomur.

VIR: MK