V Velenju se bomo tudi letos pridružili aktivnostim ob dnevu za spremembe, ki ga obeležujemo 15. aprila. Akcija, h kateri poziva Slovenska filantropija, bo potekala že štirinajsto leto zapored in bo povezala številne akterje po celi Sloveniji.

V Velenju se bomo tudi letos pridružili aktivnostim ob dnevu za spremembe, ki ga obeležujemo 15. aprila. Akcija, h kateri poziva Slovenska filantropija, bo potekala že štirinajsto leto zapored in bo povezala številne akterje po celi Sloveniji. Tokrat še posebej z namenom prostovoljskega prispevka k dobremu počutju in za širše dobro. Slogan letošnjega dne za spremembe je ZA(ČUTIMO) DOBRO. Mestna občina Velenje je želela v sklopu aktivnosti ob dnevu za spremembe organizirati veliko očiščevalno akcijo. K sodelovanju smo povabili tudi Komunalno podjetje Velenje in prostovoljce, ter naše javne zavode. Zaradi dežja, bomo očiščevalno akcijo izvedli čez teden dni, 20. aprila (zbor je ob 8. uri za Mestno občino Velenje). Tudi sicer prostovoljstvo in vse aktivnosti na tem področju spodbujamo celo leto, vsako leto župan Mestne občine Velenje Peter Dermol velenjske prostovoljce povabi tudi na sprejem.
 
V soboto, 14. aprila, bodo ob 9.50 prostovoljci Šolskega centra Velenje v Domu za varstvo odraslih Velenje (ki je trenutno zaradi izgradnje v Topolšici) pripravili modno revijo, na kateri bodo oblačila dijaške trgovine Modno podstrešje predstavili tako manekeni dijaki kot tudi manekeni, stanovalci DVO. Pripravili bodo kratek kulturni program in nastop plesalcev iz DVO. Za stanovalce DVO bodo pripravili tudi skromna darilca.
 
Prav tako je Mestna občina Velenje skupaj z Mladinskim centrom Velenje in Mladinskim svetom Velenje 15. marca na spletni strani www.velenje.si in http://www.mc-velenje.si/ objavila razpis za izbor naj prostovoljca/prostovoljke in naj prostovoljske organizacije Mestne občine Velenje za 2022, ki ga simbolično zapiramo prav 15. aprila ob dnevu za spremembe. Zato ponovno vabimo k prijavam do jutri.
 
Letos bo po Sloveniji organiziranih 316 prostovoljskih aktivnosti, katerih rdeča nit bo spodbujanje dobrega počutja.
 
VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje