napovednik

Drage bralke in dragi bralci,
pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Knjiga tedna
Dočakali smo težko pričakovani roman Petelinje jajce, drugi del trilogije izpod peresa Ferija Lainščka, ki se je pričela z uspešnico Kurji pastir. Pisatelj nas v knjigi ponovno popelje v svoje otroštvo in skozi opise doživljanja sveta obuja spomine na iskanje odgovorov na prva bivanjska vprašanja.

Dogodek tedna
Vabljeni na 85. Hudo pokušnjo!, ki bo potekala v sredo, 25. januarja, ob 19. uri, v Domu KULTure muziKafe na Ptuju. Gosta tokratnega literarno-vinskega večera bosta vinar Maksimiljan Kadivec iz Ptujske kleti in pesnica Cvetka Lipuš. Vstop prost!

Ugodnost tedna
Januar se počasi izteka in s tem se poslavljamo od letošnje prve knjige meseca, Razvoj osebnosti C. G. Junga. Do konca tedna lahko izkoristite priložnost in si jo priskrbite 30 % ugodneje.

Novica tedna
Lepo vabljeni, da se nam v sredo, 1. februarja 2023, ob 19.00 pridružite v Klubu Cankarjevega doma, kjer bo pisatelj, pesnik, dramatik in scenarist Feri Lainšček z Bernardo Žarn spregovoril o svojem romanu Petelinje jajce. Priporočamo, da brezplačne vstopnice čim prej prevzamete prek spletne trgovine Cankarjevega doma oziroma pri blagajni Cankarjevega doma (podhod Maxi), ki je odprta ob delavnikih od 11. do 13. in od 15. do 17. ure, ter uro pred prireditvijo v Mali galeriji Cankarjevega doma.

Članek tedna
Vabljeni na portal  AirBeletrina, kjer si lahko preberete kratko zgodbo Pikapolonica, pod katero se je podpisala Nina Majer. Z njo je sodelovala v Airbeletrininem natečaju za najboljšo kratko zgodbo leta 2022. 

VIR: Beletrina