preberite Beletrinin tedenski novičnik in ostanite na tekočem z dogajanjem na Beletrini.

Knjiga tedna
Kdo je ubil SEKS? je kriminalno-politični triler izpod peresa novega avtorja na slovenski literarni krimi sceni ter dolgoletnega uslužbenca različnih institucij Evropske unije Andreja Capobianca, Slovenca, ki je do svojega tridesetega leta živel v Rimu. Duhovito in iskrivo literarno delo nudi vpogled v razdvojenost in majhnost slovenskega političnega prostora, a ves čas pazi, da se ne sprevrže v moralko.

/
Beletrina v živo
Oglejte si novo epizodo Beletrine v živo. Tokrat smo se ustavili ob romanu Tehtnica priznanega ameriškega pisatelja, dramatika, scenarista in esejista Dona DeLilla. O delu je z voditeljem Anžetom Okornom spregovoril prevajalec dela Jasmin B. Frelih.
/

Odprtje festivala Literature sveta - Fabula
Vljudno vabljeni na odprtje festivala Literature sveta - Fabula, ki bo v petek, 1. marca 2024, ob 20. uri v Klubu Cankarjevega doma. Festival bo odprl katalonski pesnik in pisatelj Pol Guasch. O svojem romanu Napalm v srcu se bo pogovarjal z Ano Schnabl. Priskrbite si brezplačne vstopnice.
/
AirBeletrina
Čudni stvori lezejo iz megle, plišasta opica s ploskanjem svojih činel ubija ljudi, v starem zrcalu ljudje uzrejo matildo in nato izginejo v nikoli pojasnjenih okoliščinah, sumljiv oljni madež v jezero posrka mlade študente … Stephen King, čigar dela pri Beletrini redno izhajajo v prevodih Marka Košana, je v Mrtvi straži na več kot 600 straneh zbral 22 kratkih zgodb, dve pesmi in tudi daljši noveleti. Na AirBeletrini preberite kritiko knjige, ki jo je napisala Mateja Arnež.
/
/

VIR: Beletrina