Vabljeni na družinski dan s kresovanjem na Stražo, ki bo potekal v torek, 30. aprila, med 14. in 23. uro.

Kresovanje na predvečer prvega maja ima globoko zakoreninjeno tradicijo praznovanja delavskega praznika, ki sega v leto 1890. Na Bledu ohranjamo to kulturno dediščino, ki danes prevladuje kot družabni dogodek, s kresovanjem na Straži in na Homu.


Kresovanje na Straži – družinski dan

Pridružite se nam na družinskem dnevu s kresovanjem na Straži, ki bo potekal v torek, 30. aprila, med 14. in 23. uro.


Med 15. in 18. uro bodo Policija, Zdravstveni dom Bled, Medobčinski inšpektorat in redarstvo, Slovenska vojska ter čebelarji predstavili svoje poklice. Poleg tega bodo na voljo dodatne aktivnosti, kot so poletno sankanje in sekiromet. Otrokom, ki obiskujejo vrtec in osnovno šolo v Občini Bled, je ena vožnja na poletnem sankališču brezplačna.


Ob 18. uri se bo začel nastop Ribiča Pepeta, ob 20. uri pa bo sledil prižig kresa, nato pa koncert Pera Lovšina ob 20.30.


Kresovanje na Homu z Ansamblom Svizci

Krajevna skupnost Zasip skupaj z društvi vas vabi na tradicionalno kresovanje na Homu. Pri sveti Katarini, zavetnici učenjakov, in Okrepčevalnici Jurček bodo v torek, 30. aprila, ob 18. uri prižgali kres na "oltarju Gorenjske". Za dobro vzdušje bodo poskrbeli člani Ansambla Svizci, za gostinsko ponudbo pa v Okrepčevalnici Jurček.

VIR: www.mojaobcina.si