pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Drage bralke in dragi bralci,
pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Knjiga tedna
Ena izmed knjig III. letnika Klasične Beletrine, ki je konec preteklega leta obogatil Beletrinine knjižne police, je roman Hudičevi napoji nemškega romantika E. T. A. Hoffmanna. V knjigi, ki jo je mojstrsko prevedel Štefan Vevar, spremljamo kapucina Medarusa, ki odkrije čudežno stekleničko z zlodejevo tekočino ... Priporočamo.

Dogodek tedna
Oglejte si novo epizodo oddaje Beletrina v živo. Tokrat smo imeli v gosteh Svetlano Slapšak, ki je s Tomažem Simetingerjem spregovorila o svoji knjigi Volna in telo. Gre za delo, ki orisuje zgodovino in antropologijo volne, od prvih pojavov njene obdelave pa vse do postindustrijskega obdobja in sodobnih kultur.

Ugodnost tedna
Obiščite našo spletno knjigarno in ob nakupu nad 40 € izkoristite možnost brezplačne poštnino na naslove po Sloveniji.

Novica tedna
Z veseljem vam predstavljamo naš knjižni program leta 2023. Izdali bomo skoraj 60 tematsko, slogovno in zvrstno raznolikih naslovov. Prijetno branje vam želimo.

Članek tedna
Noah Charney
je v prispevku za portal AirBeletrina napovedal nov projekt, ki se ga loteva v letošnjem letu. Razširiti želi seznam že prebranih klasičnih literarnih del, za katerega sam pravi, da je razmeroma kratek. Vsak mesec bo objavil kolumno, v kateri bo iskreno spregovoril o vtisih, ki mu jih bo vzbudilo izbrano delo. Vabljeni, da se mu pridružite.


VIR: Beletrina