Okrogla miza VEČ KRITIKE, PROSIM (2. del)

Okrogla miza VEČ KRITIKE, PROSIM (2. del)

 v četrtek, 25. maja 2023, ob 18. uri
     v dvorani SLOGI, Mestni trg 17, LjubljanaZdruženje dramskih umetnikov Slovenije, enota Dramske pisateljice in pisatelji (DPP ZDUS)
Društvo gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije (DGKTS)
DGKTS in DPP ZDUS nadaljujeta s pogovori, ki smo jih začeli na okrogli mizi v okviru 53. TSD v Kranju, kjer smo predstavili izsledke ankete o delovnih pogojih in navadah slovenskih gledaliških kritikov_čark ter prisluhnili prispevku o kritiških zapisih praizvedb sodobne slovenske dramatike v zadnjih desetih letih. Tokrat bomo prisluhnili dvema prispevkoma o razmerjih med sodobno nacionalno dramatiko, gledališčem in kritiko.
Stanje v Nemčiji bo predstavila Tajda Lipicer, stanje v Angliji Ula Talija Pollak. Prispevka bosta ponudila številne iztočnice za primerjavo z domačim prostorom. Pogovor o preteklih, tekočih in bodočih projektih, razpisih, željah in potrebah bosta z dramatiki, urednicami, kritiki, prevajalkami, predstavniki institucij (MK, JAK, PGK, TSD, SLOGI) ter drugimi udeleženkami vodili Zala Dobovšek, predsednica DGKTS, in Jera Ivanc, vodja DPP ZDUS.
Tajda Lipicer (2000) je absolventka programa dramaturgije in scenskih umetnosti na AGRFT. Deluje na področjih uprizoritvene dramaturgije, scenaristike, radia in gledališke kritike. Ula Talija Pollak (2000) je študentka 3. letnika dramaturgije in scenskih umetnosti na AGRFT. Deluje kot praktična dramaturginja, teatrologinja, kritičarka, urednica in prevajalka.Prisrčno vabljeni!

VIR: Slogi