vljudno vas vabimo na zaključno prireditev četrte izvedbe Borštnikovega programa socialne aktivacije (BPSA) v Mariboru, ki bo potekala v petek, 18. februarja 2022, ob 12.00 v Kazinski dvorani SNG Maribor.


Spoštovane in spoštovani, 

vljudno vas vabimo na zaključno prireditev četrte izvedbe Borštnikovega programa socialne aktivacije  (BPSA) v Mariboru, ki bo potekala v petek, 18. februarja 2022, ob 12.00 v Kazinski dvorani SNG Maribor. 

Program prireditve 

- nagovor strokovne sodelavke Nike Škof 

- nagovor Cvetke Bevc, mentorice delavnic s področja knjige in razvoja pismenosti 

- predstavitev literarnega projekta Lane Novak KRUH BREZ MOKE 

- literarno-glasbeni program TUDI JAZ LAHKO v izvedbi igralca Marka Tosića in glasbenika Igorja Bezgeta 

Na delavnicah s področja knjige in razvoja pismenosti so udeleženci veliko brali in pisali. Pesmi o tem in  onem, kot se imenuje ciklus v spletnem izboru prispevkov, vključuje njihove osebno izpovedne,  ljubezenske, razmišljujoče in tudi družbeno kritične pesmi. V pesmih o naravi so bežne impresije  pogosto razširili v poglobljena razmišljanja o sebi in svetu. Razposajenost odmeva iz njihovih zgodb o  živalih ali otroških spominih, žalost se razkrije v kaki zgodbi iz preteklosti. Vmes pa cela vrsta  dogodivščin, raznolikih občutenj in novih spoznanj. Tudi o tem, da lahko vsak od njih ustvarja. Literarno glasbeni program TUDI JAZ LAHKO prinaša izbor njihovih prispevkov. Na spletni strani BPSA boste našli  tudi literarni projekt udeleženke Lane Novak KRUH BREZ MOKE. 

Obisk prireditve je možen le ob predložitvi potrdila o izpolnjevanju PCT pogoja. Prireditev bo potekala skladno s trenutno veljavnim Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z  nalezljivo boleznijo COVID-19 Vlade RS.  

Veselimo se srečanja z vami! 

PR: BPSA