vabilo

Proslava občinskega praznika o obletnici rojstva Antona Tomaža Linharta bo v ponedeljek, 11. decembra, ob 19. uri v Linhartovi dvorani v Radovljici. Na proslavi se bodo spomnili treh radovljiških velikih mož: Mateja Bora ob 110-letnici njegovega rojstva in dr. Ceneta Avguština ter Ivana Hribovška ob 100-letnici njunega rojstva. V kulturnem programu bodo nastopili plesalka Kaja Lin Jagodič Avguštin, pianist Marko Stajnko in interpreti poezije Januša Avguštin, Suzana Adžić in Žiga Rozman. Program bosta povezovali Katja Stušek in Katja Bevk.

Občinski nagrajenci

Priznanja občinskim nagrajenkam in nagrajencem bo na proslavi izročil župan Ciril Globočnik. Plaketi Antona Tomaža Linharta bosta prejela Borut Grce - Brut Carniollus za izjemne dosežke na področju likovne umetnosti in fotografije in dr. Rok Andres ob desetletnici umetniškega vodenja Festivala gledališča Kropa za ustvarjanje kulturnega programa v občini. Pečate Občine Radovljica bodo prejeli Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, steg Radovljica 1 ob 30-letnici aktivnega delovanja, Darja Pagon za predano in uspešno vodenje Šolskega sklada OŠ A. T. Linharta Radovljica in Primož Šolar za učinkovito vodenje PGD Ljubno in obnove gasilskega doma. Prejemniki medalj Občine Radovljica pa so Nejc Šter za prispevek k uspešnemu delovanju Društva upokojencev Podnart in Krajevne skupnosti Podnart ter Gregor Praprotnik, Matej Pagon in Primož Janc, člani Športnega društva Ljubno, za organizacijo tradicionalne ljubenske prireditve vaške igre. Študenti, ki so z odliko opravili zaključni letnik študija in diplomo, pa bodo prejeli priznanje in denarno nagrado za nadaljnje strokovno izpopolnjevanje. To so magistrica laboratorijske biomedicine Katarina Klinar z Brezij, magister matematike Andraž Maier iz Ljubnega, magistrica psihologije Leja Mauko s Posavca in diplomirani glasbenik pevec Domen Vurnik iz Radovljice.

Pred proslavo bo tradicionalna Linhartova podoknica v izvedbi Ženskega pevskega zbora Anton Tomaž Linhart, ki se bo 11. decembra začela ob 18. uri pred spomenikom Josipini Hočevar, nadaljevala pred Linhartovo rojstno hišo in zaključila pri Lipi samostojnosti. Zbor vabi tudi na svoj koncert z gostjo Mojco Bedenik. Koncert bo v petek, 15. decembra, ob 18. uri v Baročni dvorani Radovljiške graščine.

V torek, 12. decembra, ob 12. uri bodo v Čebelarskem muzeju v Radovljici pripravili praznični dogodek »Ta veseli dan – 60 let Muzejev radovljiške občine«, muzejska kavarna in rojstnodnevna počastitev ob 60-letnici nastanka Muzejev radovljiške občine. V Knjižnici A. T. Linharta Radovljica bo ta dan ob 19. uri predstavitev knjige z naslovom Tu kdo streže? Radovljičana Petra Stojanovića.

Program prireditev ob občinskem prazniku

Četrtek, 7. december

Ob 17. uri, v galeriji Avla Občine Radovljica
Odprtje razstave umetniških del akademske slikarke Andreje Srna

Ponedeljek, 11. december

Ob 18. uri, pri spomeniku Josipini Hočevar na Linhartovem trgu
Linhartova podoknica v izvedbi Ženskega pevskega zbora Anton Tomaž Linhart Radovljica

Ob 19. uri, v Linhartovi dvorani Radovljica
Osrednja proslava občinskega praznika s podelitvijo občinskih priznanj

Torek, 12. december

Ob 10. uri, TIC Radovljica
Voden ogled starega mestnega jedra, brezplačno vodenje ob predhodnih prijavah v TIC Radovljica

Ob 19. uri, v Knjižnici A. T. Linharta Radovljica
Tu kdo streže?, predstavitev knjige Petra Stojanovića

Sreda, 13. december

Ob 19. uri, v Linhartovi dvorani Radovljica
Kontra Alba, Večer in Jutro, koncert Vite Mavrič in Janija Kovačiča
Vstopnice so naprodaj v Linhartovi dvorani Radovljica.

Petek, 15. december

Ob 18. uri, v Baročni dvorani Radovljiške graščine
Koncert Ženskega pevskega zbora Anton Tomaž Linhart Radovljica z gostjo Mojco Bedenik

VIR: Občina Radovljica