pri Mladinski knjigi smo s svežnjem izvirnih in prevodnih novosti iz uredništva otroškega leposlovja poskrbeli za pester zaključek počitnic. Nove izdaje bomo v družbi ustvarjalcev predstavili v četrtek, 29. avgusta, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij na Slovenski 29 v Ljubljani.

Spoštovani,
pri Mladinski knjigi smo s svežnjem izvirnih in prevodnih novosti iz uredništva otroškega leposlovja poskrbeli za pester zaključek počitnic.
Nove izdaje bomo v družbi ustvarjalcev predstavili v četrtek, 29. avgusta, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij na Slovenski 29 v Ljubljani.
 
 
   
Kot že tradicionalno pred začetkom novega šolskega leta v svet pošiljamo štiri »čebelice«, izvirne novosti iz zbirke Čebelica, ki je lani praznovala častitljivo 70. obletnico. Oblikovalka Sanja Janša in ilustratorka in likovna urednica Tanja Komadina sta se podpisali pod domišljijsko zgodbico o razposajenih cofkih Cof pa hop!, klinični psiholog Bojan Varjačić Rajko pa je napisal zabavno pripoved O pujsku, ki je imel kratek spomin, ki jo je ilustrirala Liana Saje Wang. Med letošnjimi čebelicami je ena, ki ima rada rime: Narisati ptico je prva pesniška zbirka Kaje Teržan za otroke in mlade z ilustracijami Ane Maraž. Četrta čebelica, Vsi se bojijo žabona Jona, je delo striparja in ilustratorja Ivana Mitrevskega.
 
   
   
Predstavili bomo tudi tri prevodne novosti: Je kdo videl zmaja? v prevodu Staše Pavlović, jubilejno Mavrično ribico in njene prijatelje v žlahtnem prevodu Polonce Kovač, v zbirki Stripeki pa je izšla knjiga Mohi, strip belgijske avtorice Noémie Marsily, ki ga je v slovenščino prevedla Mojca Medvešek.
 
Prisrčno vabljeni!

VIR: MKZ