napoved

BIO27 Supervernakularno >>


Garnitura: Zgodbe moderne arhitektureOtvoritev Plečnikovega kioskaSreda, 25. maj │ 18.00BIO27 predotvoritveni dogodek bo v znamenju otvoritve prenovljenega Plečnikovega kioska na ljubljanskem Prešernovem trgu. Pri prenovi je sodelovala multidisciplinarna skupina Garnitura, ki je svoj projekt zasnovala na Plečnikovih načelih in igrivem arhitekturnem jeziku.

BIO27 x Milano Design WeekBIO27 na Milanskem tednu oblikovanjaSreda, 8. junij │ 16.00

Vabljeni na pogovor o temi letošnjega bienala BIO27! Supervernakularno je ambiciozno gibanje, ki ga pri ustvarjanju domiselnih odgovorov na sodobne okoljske, družbene in politične izzive navdihujejo vernakularna arhitektura in oblikovalske tradicije z vsega sveta. Pogovor je del razstave Centra za kreativnost Novi časi (Made in Slovenia) na Milanskem tednu oblikovanja.

CzK RazstavaUstvarjeno v Sloveniji27. maj │ 18.00

Razstava se ozira nazaj na prehojeno, skoraj petletno obdobje delovanja Centra za kreativnost in predstavlja izbor nekaterih pomembnejših projektov in del slovenskih ustvarjalcev, izbranih na razpisih Ministrstva za kulturo ter sodelujočih v programih, izobraževanjih, mednarodnih predstavitvah in razstavah CzK.

BIO27 Okrogla mizaBIO27 pot sprememb: Ima lahko kulturna produkcija manjši vpliv na okolje?Petek, 27. maj │11.00

Niz pogovorov o možnostih in ukrepih za bolj trajnostno kulturno produkcijo, med katerimi bo tudi predstavitev priročnika in novih smernic za kulturne ustanove in oblikovalce. Priročnik je pripravila skupina Futuring v sklopu BIO27 produkcijske platforme.

Odprti pozivPrepovedane vernakularnosti: gradnja z zemljoKolektiv Krater v sodelovanju z Atelier LUMA in BC Materials organizira praktično delavnico za gradnjo z zemljo. 10 mednarodnih posameznikov, ki bodo izbrani na javnem pozivu, bo na zapuščeni gradbeni jami v središču Ljubljane sodelovalo pri gradnji čajnega paviljona in spoznavanju praks regenerativnega projektiranja. Rok za prijavo je 5. junij!

BIO27 Spremljevalni programPalača Cukrarna27. maj │ 18.00

Predstavljeni projekti iz Avstrije, Nemčije in Poljske so delo tako uveljavljenih ustvarjalcev, kakor tistih, ki se šele uveljavljajo. Vsi pa izpodbijajo sisteme vrednot in naše konvencionalno razumevanje linearne proizvodnje.

Mednarodni muzejski dan>>
Mednarodni muzejski dan
Arhitektura v živo: »Najbolj zrihtan plac v Ljubljani«
MAO I 18. maj 2022 I 17:00
Voden ogled sosesk Nove Fužine in Štepanjsko naselje, vodi Miloš Kosec

Prijave zbiramo na izobrazevanje@mao.si.

Dogodek je pripravljen v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Moste.

PR: Muzej za arhitekturo in oblikovanje