Warner Bros. Discovery (WBD) je danes predstavil prenos zadnjega turnirja za Grand Slam v letu 2024 prek pretočne storitve Max, ki bo ljubiteljem tenisa prvič omogočila ogled vsakega srečanja OP ZDA 2024 v živo.

  • Max bo prvič zagotovil neprekinjen prenos prav vseh srečanj Odprtega prvenstva ZDA 2024, vključno s srečanji posameznikov in posameznic, dvojic, starejših, mladincev in igralcev v invalidskih vozičkih.
  • Teniške legende John McEnroe, Mats Wilander in Barbara Schett se vračajo v vlogi Eurosportovih poročevalcev iz Flushing Meadowsa.
  • Eurosport bo ponudil 237 ur neposrednega televizijskega prenosa, glavni žreb posameznikov pa se bo začel 26. avgusta ob 17. uri po srednjeevropskem času.
 

Warner Bros. Discovery (WBD) je danes predstavil prenos zadnjega turnirja za Grand Slam v letu 2024 prek pretočne storitve Max, ki bo ljubiteljem tenisa prvič omogočila ogled vsakega srečanja OP ZDA 2024 v živo.

Ob celoviti pretočni storitvi bo kanal Eurosport prenašal najbolj zanimiva srečanja v 45 evropskih državah, z ekskluzivnimi pravicami v 41 državah, kar bo 24. zaporedno leto prenosa tega turnirja.

Eurosportov mednarodni prenos iz slovitega Flushing Meadowsa v New Yorku bosta vodila sedemkratna zmagovalca turnirjev za Grand Slam John McEnroe in Mats Wilander, skupaj z priljubljeno teniško analitičarko in nekdanjo finalistko turnirjev za Grand Slam v dvojicah Barbaro Schett. Za Eurosportov vseevropski program bodo podali svoje vpoglede in analize, medtem ko bodo gledalci v Franciji imeli priložnost spremljati lokalizirano studijsko oddajo, v kateri se bosta pridružila sedemkratna zmagovalka turnirjev za Grand Slam Justine Henan in petkratni zmagovalec turnirjev za Grand Slam v dvojicah Nicolas Mahut, prvič v vlogi Eurosportovega strokovnjaka.

Scott Young, višji podpredsednik za vsebino, produkcijo in poslovne operacije pri WBD Sports Europe je dejal: »Ta sezona je bila rekordna za naše teniške programe, z nekaterimi največjimi športnimi prenosi na najpomembnejših teniških turnirjih po vsem svetu, od Melbourna do Pariza. Naša dediščina pri pripovedovanju športnih zgodb nam je skupaj z dolgoročno predanostjo pokrivanju vseh vidikov tega vznemirljivega športa omogočila, da smo razvili destinacijo številka ena za ljubitelje tenisa na vseh platformah, ki jim zagotavlja več akcije, več vsebine in več zgodb kot kateri koli drugi izdajatelj televizijskega programa, ne glede na to, kako se odločijo za gledanje.«

»Videli smo že, kakšen vpliv je imela predstavitev Maxa v Evropi na spremljanje športa to poletje. Veselimo se zaključka še ene izjemne sezone turnirjev za Grand Slam, ki se upravičeno uvršča med najprestižnejše vsebine na platformi Max, ob največji zbirki zabavnih vsebin na svetu.«

Eurosportovo poročanje bo potekalo v živo s 16 glavnih igrišč, s tiskovnih konferenc in iz telovadnice ter garderobe – slednje ponuja ekskluziven dostop do zakulisja.

Digitalni kanali Eurosporta bodo zagotovili 360-stopinjski ekosistem, namenjen pokrivanju vseh zgodb iz Flushing Meadowsa. Na Eurosport.com se bodo brezplačni triminutni posnetki z vrhunci in komentarji v osmih jezikih osredotočili na 15 najboljših moških in ženskih igralcev ter lokalnih junakov; vsebine iz zakulisja, novice in lokalizirani članki bodo ljubitelje tenisa na spletni strani obdržali še dlje; dodatne daljše vsebine pa bodo na voljo na Eurosportovem YouTube kanalu.

Odprto prvenstvo ZDA 2024 prinaša prvo obrambo naslova domače favoritinje Coco Gauff v konkurenci posameznic, saj se bo skušala pomeriti z zmagovalkami turnirjev za Grand Slam Igo Świątek, Arino Sabalenko in Eleno Rybakino. V moški konkurenci sta med glavnimi favoriti finalista Wimbledona in olimpijskih iger Carlos Alcaraz in Novak Đoković, poleg zmagovalca OP Avstralije Jannika Sinerja in prvaka OP ZDA 2021 Daniila Medvedeva.

V letošnjem letu si je Eurosport zagotovil največje teniško občinstvo doslej z neposrednimi prenosi turnirjev za Grand Slam in Olimpijskih iger Pariz 2024. Med ekskluzivnim poročanjem o Odprtem prvenstvu Avstralije je Eurosport dosegel več kot 50 milijonov gledalcev na vseh platformah. Sledilo je največje občinstvo Roland Garrosa v 35-letni zgodovini. Število edinstvenih gledalcev prek pretočnih storitev pa se je povečalo za skoraj tretjino po uvedbi Maxa v Evropi.

Olimpijske igre Pariz 2024 so bile za Warner Bros. Discovery najuspešnejše olimpijske igre do zdaj. Kar sedem milijard minut vsebine je bilo predvajano prek pretočnih storitev, vključno z najbolj aktivnim dnevom, 4. avgustom, ko je Novak Đoković premagal Carlosa Alcaraza v finalu moških posameznikov v Roland Garrosu in ko je v enem dnevu prek pretočnih storitev bilo predvajano kar 600 milijonov minut akcije.

VIR: WBD