Vabilo v Malo galerijo Banke Slovenije na ogled razstave PARKPLAC študentk in študentov slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani.

Vabilo v Malo galerijo Banke Slovenije na ogled razstave PARKPLAC študentk in študentov slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani. Razstavo si lahko v poletnem času ogledate od torka do petka med 11. in 19. uro.
PARKPLAC28. 6.–21. 8. 2024

Razstava je osnovna vrednostna enota sodobne umetnosti. Večina nas, ki dela v umetnostnem polju, svoje uspehe niza v dolgih seznamih razstav. Razstavljati zato moramo in si to želimo, razstave so naša osrednja valuta v socialnem in ekonomskem sistemu sodobne umetnosti. Razstava naj bi izčistila pogled na naše delo, ga legitimirala in ostala zabeležena kot trajna vrednost – referenca na naši profesionalni poti.Hkrati pa vemo, da se umetnost lahko zgodi le kot motnja tovrstnih premočrtnosti. V njih moramo nenehno posegati, ne zato da bi jih zrušili, temveč zato da bi v ustvarjenih odklonih, režah, nerodnostih in napakah do besede pustili – umetnost. Da bi se zgodila umetnost, je včasih treba – no, pogosteje kot le včasih – postopati tako, da se ne predstavimo v najboljši luči. Morda smo v umetnosti resnično najboljši takrat, ko ne delamo prav. Zato se razstava Parkplac, predstavitev mlade slikarske produkcije z UL ALUO, a priori odreče reprezentančnosti in zglednim vpogledom v produkcijo nove generacije slikarjev.Več o razstavi si lahko preberete tukaj.

mentorja: prof. Ksenija Čerče in prof. Žiga Kariž
produkcija: ALUO UL
kurator: Vladimir Vidmar
/

PR - MALA GAČERIJA BANKE SLOVENIJA