Vljudno vas vabimo na odprtje in ogled razstave Algorizmi, ki bo v Mali galeriji Banke Slovenije v četrtek, 15. decembra, ob 19. uri.

Vabilo

Vljudno vas vabimo na odprtje in ogled razstave Algorizmi, ki bo v Mali galeriji Banke Slovenije v četrtek, 15. decembra, ob 19. uri.

Študenti Fakultete za računalništvo in informatiko UL, Akademije za likovno umetnost in oblikovanje UL in Fakultete za elektrotehnika UL se lotevajo artikulacije povezav med vizualnim komuniciranjem, metodami računalniškega vida in slikovno zbirko del iz zgodovine umetnosti. Rezultati so številni prototipi, ki izhajajo iz različnih vizij in poudarkov posameznih disciplin. V nasprotju z aforizmi, ki zajemajo splošnost, so predstavljeni projekti izrazito partikularni, zamejeni in eksperimentalni odgovori na izzive razumevanja slikovnih podob v hibridnem človeško-algoritmičnem svetu. Razpon obravnave problema sega od načrtovanja uporabniških vmesnikov za pregledovanje velikih zbirk slik z izumljanjem novih vstopov za uporabnike skozi kontekstualizacijo in socializacijo, do gradnje povezav med virtualnim in dejanskim muzejem na participatornih platformah poučnih iger in fotogrametrično obogatene virtualnosti; od računalniških analiz likovnega in filmskega jezika, do imaginacije in animacije matematičnih konceptov. 
 
Na otvoritvi nas bosta pozdravila mentorica prof. dr. Narvika Bovcon in kustos galerije Vladimir Vidmar.
 
V prihodnjih dneh bomo na družbenih omrežjih objavili tudi nekaj utrinkov z razstave, več pa v priloženem letaku.
Razstavo si bo do 15. januarja 2023 možno ogledati od torka do sobote med 11. in 19. uro.

VIR: BS