Slovenska karitas vabi na novinarsko konferenco v galerijo Družine, na Krekovem trgu 1, v Ljubljani v petek, 25. avgusta 2023, ob 11.00.

Slovenska karitas vabi na novinarsko konferenco v galerijo Družine, na Krekovem trgu 1, v Ljubljani v petek, 25. avgusta 2023, ob 11.00

Predstavili bomo pomoč ljudem na prizadetih območjih v poplavah, ki jo nudi mreža Karitas. 

Sodelujoči na novinarski konferenci:
  • Peter Tomažič, generalni tajnik Slovenske karitas: Spregovoril bo o dosedaj že realizirani pomoči mreže Karitas ljudem, ki so jih prizadele poplave. Podrobno bo predsatvil realizirano finančno pomoč, ki jo je iz donacij Karitas že prejelo 3.104 gospodinjstev ter strukturo gospodinjstev glede na škodo in prizadetost. Predsatvil bo tudi naslednje korake pomoči Karitas iz naslova dosedaj zbranih darov posameznikov in podjetij, o obsegu zbranih sredstev Karitas  ter o načinih sodelovanja s podjetji. 
  • Katja Jarc, geštalt svetovalka in družinska terapevtka, ki v okviru Slovenske karitas nudi psihosocialno pomoč ljudem prizadetim s poplavami na terenu: predstavila bo kakšne stiske ljudje doživaljajo po poplavah ter kakšni so možni pristopi do prizadetih ljudi za psihosiocialno podporo na kratki in doljši rok.
  • Kamila Gonciarz, poročnica in uradnica civilno-vojaško sodelovanja iz Republike Poljski (CiMiC), ki je ta teden prišla v Slovenijo z ekipo 42 vojaških strokovnjakov kot so gradbeni inžinirji za 30 dni, da pomagajo pri ponovni postavitvi poškodovanih mostov ipd.: predsatvila bo poljsko vojaško ekipo, kakšna bo njihova konkretna pomoč v Sloveniji, s kom sodelujejo, kako in kje bodo pomagali. 
  • Luka Oven, vodja koordinacijskega centra youngCaritas (mlade Karitas) za pomoč po poplavah: predstavil bo koliko prostovoljcev v okviru youngCaritas je bilo do sedaj vključenih v pomoč prizadetim s poplavami, kaj vse so delali, nekaj zgodb s terena in kakšni so načrti za pomoč mladih prostovoljcev s poplavami prizadetim ljudem na daljši rok. 


VIR: Slovenska Karitas