Energetsko podnebna agencija za Podravje vas vabi, da se nam pridružite na SVEČANEM PODPISU LISTINE »KONVENCIJA ŽUPANOV«, ki bo potekalo v petek, 10. junija 2022 ob 11. uri

Spoštovani, 


Energetsko podnebna agencija za Podravje vas vabi, da se nam pridružite na

SVEČANEM PODPISU LISTINE »KONVENCIJA ŽUPANOV«, ki bo potekalo v petek, 10. junija 2022 ob 11. uri 

v Viteški dvorani mariborskega gradu, Grajska ulica 2, Maribor


Listino »Konvencija županov« bo podpisalo dvanajst županov občin na območju delovanja Energetsko podnebne agencije za Podravje. Občine imajo najpomembnejšo vlogo pri izvajanju projektov na področju blaženja podnebnih sprememb in prilagajanja nanje, vključujoč trajnostno energijo. Konvencija županov jim pri teh prizadevanjih nudi podporo. Podpisniki podpirajo vizijo »Evropski župani delujejo skupaj za pravičnejšo in podnebno nevtralno Evropo - do leta 2050 želimo živeti v razogljičenih in odpornih občinah, ki bodo imele dostop do varne in trajnostne energije po primernih cenah«.

Na začetku dogodka se nam bo pridružil in nas pozdravil tudi župan Mestne občine Maribor, Aleksander Saša Arsenovič, kot regijski povezovalec na področju energije.

K podpisu listine »Konvencija županov« za podnebne spremembe in energijo bodo tako pristopile: Občina Hoče-Slivnica, Občina Ruše, Občina Miklavž na Dravskem polju, Občina Poljčane, Občina Benedikt, Občina Selnica ob Dravi, Občina Radlje ob Dravi, Občina Lovrenc na Pohorju, Občina Ribnica na Pohorju, Občina Apače, Občina Vuzenica in Občina Muta.

Konvencija županov združuje na tisoče lokalnih in regionalnih skupnosti, ki so se prostovoljno zavezale k izvajanju ciljev EU na področjih podnebnih sprememb in trajnostne energije na svojem ozemlju. Trenutno je podpisnikov iniciative že 10.988 iz 54 držav.

Veselimo se srečanja z vami.


Dogodek je organiziran v okviru evropskega projekta REMARKABLE, sofinanciranega s strani Evropske komisije, programa Horizon 2020 (Obzorje 2020). V projektu sodeluje 10 partnerjev iz 7 evropskih regij, ki bodo lokalnim voditeljem v pomoč pri doseganju podnebne nevtralnosti do leta 2050. 

Več informacij o dogodku na spletni strani www.energap.si 

PR:  Energetsko podnebna agencija za Podravje