Potem ko je Marjetica Koper pred meseci uspešno izpeljala prvo fazo dezinsekcije javnega kanalizacijskega omrežja na območju koprske in ankaranske občine, se v sredo začenja druga.

Na ta način bo učinkovito odpravila težave s škodljivimi insekti, ki se zadržujejo tudi v kanalizaciji. 

Dezinsekcijo bodo izvajali v sredo, 14. septembra, opravili jo bodo na celotnem javnem kanalizacijskem omrežju, na podlagi prijav občank in občanov v minulem letu ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe. Da bi bili postopki čim bolj učinkoviti, Marjetica Koper občane prosi, da z dvorišč in drugih površin odstranijo vse odpadke hrane, smeti in drugo navlako, prav tako naj bodo pozorni in naj odpadne hrane ne mečejo v stranišča oziroma odtoke. 

Občanke in občane pozivajo, naj sproti sporočajo pojav glodavcev in insektov ob ali v javnem kanalizacijskem omrežju, saj prioritetna mesta dezinsekcij določajo glede na prijave občanov. Na podlagi lanskoletnih izkušenj pozivajo, da se občani in občanke pridružijo akciji in dezinsekcijo v tem času izvedejo tudi v stanovanjskih blokih in zasebnih objektih, saj bo uspešna le, če bo sočasno opravljena na celotnem območju.

Dezinsekcija je pogojena z ugodnimi vremenskimi razmerami

Glede na to, da je izvedba dezinsekcije pogojena z ugodnimi vremenskimi razmerami, bodo občanke in občani pravočasno obveščeni o spremembah datuma izvedbe. Za več informacij in terminih izvedbe dezinsekcije na določeni lokaciji znotraj obeh občin so dosegljivi na elektronskem naslovu kanalizacija@marjeticakoper.si ali telefonski številki 05 66 33 801 oziroma na elektronskem naslovu izvajalca radit@siol.net ali na telefonski številki 068 138 831.

PR: MOK