Pikino mestno igrišče je bilo polno malih in velikih šem – Komisija ni imela lahkega dela – Podelili 5 nagrad

Velenje, 21. februarja – Letošnji pustni torek je bil obsijan s soncem, zato se je zdelo, da pust ne bo imel težkega dela, da prežene zimo. Sploh, ker je bil obisk velikega otroškega pustovanja na Pikinem mestnem igrišču množičen, mali in veliki pusti pa razigrani, kot že dolgo ne. Otroci vsako leto komaj čakajo, da se v pustnem času spremenijo v različne junake in like, če se jim pri tem pridružijo še starši, pa je pustni zanje prava avantura. 


Tradicionalno največje otroško pustno rajanje v Šaleški dolini se je odvilo na prostem, kar je dalo dogodku poseben čar. Na pustno okrašenem odru pri Pikinem bazenu sta za glasbo in zabavo skrbela 2Party, male in velike obiskovalce pa je animiral tudi izviren čistilec Močo. Pod zanimivo masko skriti voditelj Boštjan Oder je poskrbel, da so obiskovalci ves čas aktivno sodelovali v pestrem dogajanju na igrišču. Ne le, da so se lahko udeležili cirkuških delavnic in delavnic poslikave obraza, opazovali zanimiva gosta na hoduljah, ki sta se spretno premikala med njimi in se veselili skupaj z glasnimi in simpatičnimi velenjskimi kurenti, svojo pustno opremo so množično predstavili tudi v paradi. Ta je s tolkalci Glasbene šole Velenje na čelu, ki so jim sledili kurenti, naredila kar nekaj krogov po igrišču. Organizatorji so letos na prizorišču postavili tudi foto kotiček in pravi Pustni bar.


Strokovna komisija, ki je izbirala najbolj izvirne družinske maske, letos res ni imela lahkega dela. Toliko odličnih družinskih mask na enem mestu že dolgo nismo videli. Na koncu so na pustnem odru podelili pet nagrad. Peto mesto sta zasedla dva prijazna krtka iz družine Šolinc. Četrto mesto so osvojili izvirni mini mojstri,  v katere so se našemili člani družine Hudomalj, ki so sami izdelali maske. Družina Šuligoj – Sušec se je spremenila v dva evkaliptusova drevesa, ki sta jih predstavljala starša, malčka pa sta bila simpatični koali. Številna družina Iršič – Mravljak je prav tako sama izdelala in nadela simpatične kostume, ki so jih spremenili v male in velike  kokosove palme. Najbolj pa je navdušila družina kozmonavtov. Pod maskami prvonagrajenih se je »skrivala« družina Krevh


Organizatorji (Festival Velenje, MZPM Velenje, Mladinski center Velenje, Rdeča dvorana Velenje in Turistična zveza Velenje) so poskrbeli za lepe nagrade za najbolj izvirne družinske maske, med obiskovalce prireditve pa so razdelili tudi 300 okusnih krofov, brez katerih pust ni mastnih in krivih ust! Če je soditi po pestrem dogajanju na letošnjem otroškem pustnem rajanju v Velenju, smo z zimo za letos uspešno opravili. Tudi, če bo še zamahnila z repom, ta ne bo več prav dolg.



Fotografija: Nagrajenci Družinske pustnega rajanja v Velenju (foto: Ksenija Mikor)

VIR: Festival Velenje