V Termah Snovik je poleg prenočevanja v apartmajih in sobah po novem mogoče tudi kampiranje. Pred kratkim so namreč v neposredni bližini termalnega centra odprli kamp z devetimi mesti za počitniška vozila in 20 šotorov ter s pripadajočimi sanitarnimi objekti in pralnico. Odprt je vse dni v letu.

Kamnik, 28. januarja - V Termah Snovik je poleg prenočevanja v apartmajih in sobah po novem mogoče tudi kampiranje. Pred kratkim so namreč v neposredni bližini termalnega centra odprli kamp z devetimi mesti za počitniška vozila in 20 šotorov ter s pripadajočimi sanitarnimi objekti in pralnico. Odprt je vse dni v letu.

 
Eko kamp Snovik so zgradili v duhu trajnostne filozofije z lokalnimi materiali, so sporočili iz Term Snovik. Uporabili so les izključno iz Snovika, vsa dela pa so izvedli ob pomoči domačih obrtnikov iz Tuhinjske doline.

Novo pridobitev so odprli v sredo, ko je direktorica Term Snovik Katarina Adam ob pregledu uspešno zaključenega poslovnega leta poudarila, kako pomembno se je hitro odzivati v tej dinamični panogi, saj je zdravstvena kriza močno vplivala na določene, predvsem tuje poslovne partnerje. Vendar so s pospešenimi prodajnim aktivnostmi uspeli odpreti nove trge ter s tem povečati tudi število gostov, je dejala.

Prokurist in idejni vodja Term Snovik Ivan Hribar je poudaril odlično sodelovanje z lokalno skupnostjo in tudi z Občino Kamnik, s katero so sprejeli dopolnitev prostorskega načrta Term Snovik. Na tej podlagi bodo sedaj možni postavitev novega Kneipp Naturhotela, velnesa, vrtca in energetskega objekta ter povečanje parkirišč.
Letos bodo v Termah Snovik praznovali 30-obletnico postavitve prvega pilotnega bazena, pokrite termalne bazene pa so odprli pred skoraj natanko 22 leti. Od takrat so našteli več kot 2,8 milijona gostov.

Kako pravilna in vizionarska je bila takratna odločitev, da bodo v Tuhinjski dolini izvajali trajnostni turizem, je potrdil tudi kamniški župan Matej Slapar. Že leta 2008 so namreč med prvimi v Sloveniji dobili eko marjetico - priznanje, ki ga EU podeljuje za okolju prijazno delovanje in se nanaša na izrabo energije, vode, uporabo energentov, ločevanje odpadkov ter sodelovanje z okoljem.

VIR: STAkrog