Podjetja, kot sta Marles hiše in Lumar, uvajajo inovativne rešitve, ki vključujejo okoljsko ozaveščanje in uporabo lesa brez škodljivih sredstev

V Sloveniji se montažne hiše prilagajajo sodobnim zahtevam po varčnosti, varnosti ter udobju. Podjetja, kot sta Marles hiše in Lumar, uvajajo inovativne rešitve, ki vključujejo okoljsko ozaveščanje in uporabo lesa brez škodljivih sredstev. Sodobne montažne hiše se ponašajo z izboljšano izolacijo, učinkovitimi sistemi ogrevanja ter izkoriščanjem obnovljivih virov energije.

Pri načrtovanju funkcionalnih in udobnih bivalnih prostorov ima ključno vlogo arhitekt. Opazen je tudi porast pametnih domov, ki omogočajo boljše upravljanje sistemov in varčevanje z energijo.

Energetska učinkovitost sodobnih montažnih hiš je bistveno višja v primerjavi s hišami pred 20 leti, predvsem zaradi izboljšane izolacije, učinkovitejših ogrevalnih sistemov ter uporabe obnovljivih virov energije. Les ostaja prva izbira zaradi svoje energetske učinkovitosti in trajnosti. Modularna gradnja, pametni sistemi ter inovativne rešitve za ogrevanje iz stropa in sten so le nekatere od novosti, ki prispevajo k ustvarjanju sodobnih, udobnih in varčnih domov.

Uredništvo