Poslovodstvo Pošte Slovenije se je s socialnimi partnerji v okviru socialnega dialoga dogovorilo za višje izplačilo osnovnih plač in višje izplačilo regresa za letni dopust.

MARIBOR, 28. februar 2024 – Poslovodstvo Pošte Slovenije se je s socialnimi partnerji v okviru socialnega dialoga dogovorilo za višje izplačilo osnovnih plač in višje izplačilo regresa za letni dopust. Zaposlenim v Pošti Slovenije in Invalidskem podjetju Pošte Slovenije se bodo 1. marca že drugič v letošnjem letu povišale osnovne plače. Najvišji doslej bo tudi regres za letni dopust.
 
V Pošti Slovenije in Invalidskem podjetju Pošte Slovenije je bila že v začetku leta izvedena izredna uskladitev osnovnih plač za leto 2024 v skladu s Kolektivno pogodbo Pošte Slovenije. Vsem zaposlenim so se s 1. januarjem letos osnovne plače povišale za 3 odstotke. 1. marca letos pa se bodo v skladu z dogovorom zaposlenim osnovne plače povišale še za dodatne 3 odstotke. Višje bo tudi izplačilo regresa za letni dopust, ki bo letos znašal 2.000,00 EUR na zaposlenega, izplačan pa bo najpozneje do 1. maja letos. Gre za najvišje izplačilo regresa v Pošti Slovenije doslej, ki bo tudi med najvišjimi v Republiki Sloveniji.
 
Poslovodstvo Pošte Slovenije je skupaj s socialnimi partnerji zasledovalo cilj, da bo na ta način zagotovljen največji možni finančni učinek za zaposlene, ki pripomore k višjemu zadovoljstvu pri delu in pripadnosti Pošti Slovenije. To je tudi rezultat odličnega dela vseh zaposlenih pri doseganju zastavljenih ciljev in izpolnjevanju skupnih poslovnih načrtov.

VIR: Pošta Slovenije