pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Drage bralke in dragi bralci,
pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Knjiga tedna
V tem tednu obeležujemo rojstni dan velikana ruske književnosti F. M. Dostojevskega. Ob tej priložnosti vam v branje priporočamo njegovo knjigo Mladenič v prevodu Urše Zabukovec. Delo tematizira notranje boje in dileme sodobnega človeka in bo prava poslastica za vse ljubitelje Dostojevskega in močnih ter kompleksnih značajev.

Dogodek tedna
Oglejte si novo epizodo Beletrine v živo. V tokratni epizodi smo gostili uglednega zdravnika Alojza Ihana, ki bo o svojem najnovejšem romanu Karantena spregovoril z Beletrininim glavnim urednikom Urbanom Vovkom.

Ugodnost tedna
Ob nakupu biografije Svetlane Makarovič z naslovom Luciferka vam njeni knjigi V tem mrazu in Zeliščarka ponujamo 50 % ugodneje. Spoznajte pisateljico, pesnico in eno najbolj prepoznavnih slovenskih avtoric.

Novica tedna
V četrtek, 10. novembra 2022, vas ob 19. uri vabimo, da na našem YouTube kanalu prisluhnete živemu spletnemu prenosu pogovora med prof. dr. Alojzom Ihanom in voditeljico Nino Jerman, ki bosta spregovorila o Ihanovi novi knjigi Karantena in esejistični knjigi Skupinska slika z epidemijo, ki šele prihaja na knjižne police. Prijazno vabljeni.

Članek tedna
Oglasite se na portalu AirBeletrine in preberite članek Sanje Podržaj, v katerem spregovori o Marcelu Proustu. O njem vemo predvsem to, da je  avtor cikla Iskanje izgubljenega časa, tokrat pa ga lahko spoznamo v drugačni luči, ki vas morda prepriča, da si vzamete čas in se potopite v svet francoske Belle Époque.

VIR: Beletrina