Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica · Grad Kromberk


Če kaj, potem Kulturnemu domu Nova Gorica res ne gre očitati monotonosti programa, kar dokazuje koncertna ponudba prihajajočega tedna. Na sporedu bodo kar trije glasbeni dogodki iz cikla Izredni koncerti. V sredo, 16. novembra, se na velikem odru obeta oktobra prestavljeni koncert primorske zasedbe Zmelkoow v akustični preobleki. V četrtek, 17. novembra, bodo vzdušje v veliki dvorani obarvali z glasbo legendarnega Astorja Piazzole z Markom Hatlakom & FUNtango ter cenjenima solistoma Bernardo in Marcosom Finkom. V petek, 18. novembra pa bodo žaromete prižgali v dvorani Gradu Kromberk, kjer bodo v sklopu čezmejnega festivala Med zvoki krajev nastopile harfistka Nicoletta Sanzin, flavtistka Anna Ratti in violistka Sara Zoto. Koncerti bodo na sporedu ob 20. uri, vabljeni!
 

Sreda, 16. november 2022, ob 20. uri, Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica 
ZMELKOOW – avtobiografska opereta SPOVEDNICA – vroča in žgečkljiva
Po skoraj štirih letih bo na veliki oder novogoriškega Kulturnega doma ponovno stopila ena izmed najbolj legendarnih, še aktivnih glasbenih skupin obalnega prostora: ZMELKOOW! V avtobiografski opereti SPOVEDNICA – vroča in žgečkljiva bodo Goga, Žare, Aleš, Anuša in Iztok v akustični izvedbi predstavili svoje stvaritve tako nove kot tudi »malček starejše« produkcije. Z novogoriškim občinstvom bodo podelili tudi nekatere skrivne kotičke življenja in delovanja svoje filozofsko divergentne rokerske druščine. 
Vstopnina: 23 €

Četrtek, 17. november 2022, ob 20. uri, Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica 
Večer argentinske glasbe: MARKO HATLAK & FUNtango, Bernarda Fink in Marcos Fink
Z izjemno zasedbo Marko Hatlak & FUNtango ter cenjenima solistoma, sopranistko Bernardo Fink in basbaritonistom Marcosom Finkom, katerih sloves daleč presega meje njunih domovin, rojstne Argentine in Slovenije, se bomo poklonili velikemu revolucionarju in enemu najslavnejših glasbenikov 20. stoletja, argentinskemu skladatelju in akordeonistu Astorju Piazzolli.
Vstopnina: 24 €

Petek, 18. november 2022, ob 20. uri, Grad Kromberk 
Med zvoki krajev: Nicoletta Sanzin, harfa, Anna Ratti, flavta in Sara Zoto, viola
Na koncertu v sklopu čezmejnega festivala Med zvoki krajev bomo spoznali izbrani mladi glasbenici, italijansko flavtistko Anno Ratti in po rodu albansko, a v Italiji delujočo violistko Saro Zoto in uveljavljeno tržaško harfistko Nicoletto Sanzin. Glesbenice bodo poustvarile dela skladateljev, kot so Nino Rota, Théodore Dubois, Uroš Krek in Claude Debussy. Krstno bodo izvedle prav za festival naročeno novo delo Stefana Teanija. Koncert je nastal tudi v sodelovanju s tretjim festivalom psihologije v Furlaniji Julijski krajini Festival Psicoattività in Mednarodnim glasbenim festivalom iz Portogruara.
Vstop prost. 

VIR: KDNG